0

З абегналият в Дубай хазартен бос Васил Божков разказа неща достойни за мафиотски сценарий. Бизнесменът говори онлайн от Дубай във връзка с обвиненията си към Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севда Арнаудова, че са го изнудвали и им е давал пари под масата. По думите на Божков кинтите са давани в плик и каза:

"Половин или един милион могат да се съберат в джобовете на едно сако, без да личи, че носиш нещо. А да не говорим с по-голямо яке” Божков намекна, че има видео, но отказа да го покаже, за да не попречи на разследването. Избягалият бизснесмен обяви също, че иска да се прибере у нас.

"Готов съм да се върна в България веднага, щом имам възможност. Това заяви на пресконференция обвиняемият бизнесмен.

Той поясни, че това може да стане, след като прокуратурата премахне "червената точка" от Интерпол.

„Нямам нищо общо със събитията, които протичат в България. Аз още преди 2 години съм подал сигнал. Обяснил съм как съм бил изнудван, рекетиран, в продължение на 4 години. Не мисля, че съм направил нещо, за да се страхувам от ново обвинение. Давах парите "из ръце в ръце", заяви Божков.

Бизнесменът е категоричен, че обвиненията срещу него са измислени. 

"Ние чинно сме си плащали таксите, определени от Комисията по хазарта. Ако има някаква грешка, тя е в държавните органи. Аз не съм научил предварително за акцията срещу Борисов, Горанов и Арнаудова. Европейската прокуратура ме намери, след това полицията ме намери и ме разпита. Дал съм показания пред европрокуратурата още на 8 март", поясни той. 

"Аз чакам да бъда разпитан официално - дали онлайн или да се върна. Аз искам все пак, за да бъде свършена докрай работата.  Ходил съм при Влади много пъти, както той си е признал", каза още санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен и допълни, че досега не е бил търсен от българските власти. 

Божков поясни, че когато бил готов да продаде 51% от бизнеса си, той е бил ударен. А схемата била "Бойко решава, Бойко ме праща".