0

Д епутати от политическа партия ГЕРБ и симпатизанти са се събрали в Банкя, за да бранят Бойко Борисов, който се намира в къщата си, така както украинците бранят Мариупол от руските нашественици.

Зам.-председателят на парламентарната група Тома Биков каза пред Нова телевизия, че знаят като информация само това, което излиза от МВР. "С изключение на това, че у споменатите фигури на ГЕРБ (бел.ред. - Севдалина Арнаудова, Владислав Горанов и Менда Стоянова) в тях протича обиск. Това е началото на края на това управление, ние ще предприемем всички действия, казвам го на Бойко Рашков, това правителство да бъде свалено час по-скоро, каза Биков.

Никола Николов от пресцентъра на ГЕРБ каза, че Борисов и другите лица от ГЕРБ не са задържани. "Шокиран съм, че полицията съобщава за задържани преди той да е задържан", каза той.

Борисов се намира в дома си, където са влезнали около 20:00 часа - десетина цивилни човека, никой не знае какви са. Няма обяснения, идват и започват да правят неотложен обиск, посочи Николов. Няма заповед и прокурорско разрешение, г-н Менко Менков, който е защитник на Борисов не е допуснат да влезе при него, оповести ПР-ът.

Николов информира, че вече са съобщили на председателя на групата на ЕНП - Манфред Вебер, както и генералния секретар на Антонио Лопес. Правят се опити да информират и Доналд Туск.

В дома на Борисов са дъщеря му и внуците му, това е терор на Бойко Рашков. Какво значи коментарът на Кирил Петков във фейсбук "Няма никой над закона", попита Николов. 

Струпалите се симпатизанти и депутати на ГЕРБ направиха живя верига, за да не пропуснат полицията да мине, видя репортер на "Телеграф".

 Струпалите се симпатизанти и депутати на ГЕРБ направиха живя верига, за да не пропуснат полицията да мине, видя репортер на "Телеграф".

Очаквайте всякакви арести, каза Тома Биков. Всеки човек може да бъде арестуван от комунистите, ако не бъдат свалени. Ние ще направим всичко възможно да ги свалим с всички средства, ще предложа утре да има мощен протест", каза той.

Деница Сачева коментира, че това е безпрецедентно. Това показва, че никой не е защитен и не може да се опре на закона, това може да се случи на всички лидери на партии. Това е ПР акция, посочи тя. Научихме от охраната на г-н Борисов за случващото се, допълни Сачева. Тя спомена, че се притеснява, че не се спазват законите в страната. 

Единствено знаем, че има обиски в дома на Борисов и г-жа Арнаудова, нямаме потвърдена информация за арестувани, а и че има обиски в дома на Горанов и Стоянова, каза Сачева.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на СОС Георги Георгиев също са в Банкя.

 Кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на СОС Георги Георгиев също са в Банкя.

Томислав Дончев каза, че му е било трудно да повярва на това, което се случва. "Не сме видели всичко", каза той. Доколкото знам, не се извършва проверка в дома на г-жа Менда Стоянова, каза той.

Даниел Митов посочи, че ще има още симпатизанти. Чисто процесуално има огромно проблеми с тази акция, но обяснението е - кризисен ПР на правителството, посочи той.

Бойко Борисов не е задържан, той е в дома си, а адвокатът му Менко Менков бе възпрепятстван да влезе при него. Това, което се случва, е недопустимо, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя подчерта, че няма причини след 20 ч. да се извършват някакви следствени действия в дома на Борисов.

Малко по-късно стана ясно, че Менков е допуснат до къщата на Борисов, предаде Нова телевизия

Депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов коментира, че целта на Рашков е да изпълни политическата воля на правителството, което е конструирано от "кръстника" Румен Радев. Няма да позволим беззаконието да властва в страната, каза той. Операцията може би е разпоредена и от министър-председателя, коментира Ангелов.

"Извършва се политическа репресия срещу неудобните политически лица и това се ръководи от един бивш комунистически следовател и несбъднат прокурор Бойко Рашков", допълни той,

Очаквайте подробности!