0

С агата с Новак Джокович, която вече 10 дни се точи в Австралия, върви към своя финал и по всичко изглежда, че сблъсъкът на световния номер 1 в тениса с австралийските власти ще завърши печално. Съдебните битки приковаха вниманието на милиони по целия свят, засенчвайки по интерес самия турнир.

Сагата с Новак Джокович, която вече 10 дни се точи в Австралия, върви към своя финал и по всичко изглежда, че сблъсъкът на световния номер 1 в тениса с австралийските власти ще завърши печално. Съдебните битки приковаха вниманието на милиони по целия свят, засенчвайки по интерес самия турнир.

Джокович в началото успя да обере симпатиите, като дори бе представен като съвременен Спартак в битката с ваксинационната глобална империя, особено пък след спечелването на първото дело за депортирането му. Постепенно обаче бяха направени нови разкрития, уличавайки го в куп лъжи. Самият Ноле се оплете като пате в кълчища в оправданията си, губейки основния си коз – обществената подкрепа. Затова и повторното решение за екстрадицията му дойде очаквано, като дори в родната му Сърбия бяха категорични, че най-логичното нещо е Джокович да бъде принуден да си стегне багажа. Защото в крайна сметка негово участие в турнира щеше да превърне надпреварата в политически фарс с много напрежение по трибуните, освирквания и дори сблъсъци между зрителите. А това в тениса, който е отлично сработена финансова машина, е абсолютно невъзможно.