0

А ктьорите Георги Мамалев и Любомир Нейков вече са с поставена трета игла от ваксината срещу коронавируса. Звездата от „Оркестър без име“ се е имунизирал с цялото си семейство и се определя като мегаваксър. Това се е случило в дните около честването на 40-годишнината от брака му с адвокатката Ели и заради пандемията са го отбелязали в домашна обстановка. Сега вече любимецът е по-спокоен като играе пред публиката и се стяга да отбележи през лятото 70-годишния си юбилей с една от любимите си роли – на Големанов. Колегата му Любо Нейков, който от години играе култовия образ на вечния кандидат-министър, пък бе сред първите, които си сложи бустерната доза. Във ВМА комикът заяви категоричната си подкрепа за науката и медиците. 

Сертификат

Естрадната легенда Васил Найденов и неговият импресарио Ивайло Манолов са подсилили имунитета си за трети път заради вилата в Гърция. Те решили това след предложение на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис цифровият европейски сертификат за ваксинация да се признава за валиден само ако в него е посочена трета доза. "Именно заради това и ние си сложихме трета ваксина. Най-малкото защото цяло лято сме в Гърция на вилата на Ивайло и това е важно за нас", сподели Васко Кеца.

Младата му колежка Михаела Филева пък се е ваксинирала, провокирана от трагична загуба в семейството. Коронавирусът погубил майката на нейния приятел и певицата се уплашила, че болестта може да я застигне. „Ваксинирах се. След като се върнах на сцената, вече се срещам с много хора и се притеснявам. Не съм се сблъсквала със заразата. Скоро тръгвам на турне и не желая да пипна вируса. Ваксинирах се, за да се предпазя“, заяви изпълнителката на „Ин и Ян“.

Дълг

Актьорът Димитър Баненкин също обяви, че си е сложил бустерна доза. „Все още не мога да разбера хората, които НЕ желаят да се ваксинират, но не е и моя работа или Е…?!? Безкрайно благодарен съм на д-р Иван Станоев, моя личен лекар и приятел, който ме ваксинира февруари и май в Пазарджик и впоследствие ме посъветва да отида във ВМА за бустерна доза, които работят чудесно и са изключително добре организирани! Комплимент за което! След това сам се ваксинирах и против грип! Правилно прочетохте, собственоръчно си сложих ваксината! Напоследък обичам да казвам: “Сега съм запечатан отвсякъде!” Изпълнил съм дълга към себе си, близки и колеги“, казва звездата от „Скъпи наследници“. Колежката му Диана Любенова се е разболяла, въпреки че има и трите ваксини. „Не съжалявам, че съм се ваксинирала. Именно заради това сега съм добре и не съм в болница. Призовавам всички да се ваксинират, за да карат болестта леко“, казва актрисата и тв водеща.