0

В специалния колекционерски брой 57 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” утре, 4 май, ще откриете:

На 6 май една корона ще прикове погледите на целия свят. Това е темата в специалното издание на „Златно време”, което е посветено на Чарлз Трети и неговата кралица. Може да се спори как е по протокол и има ли право Камила да се кичи с титла, която не й принадлежи. Но тази силна жена премина през всички етапи на унижението и презрението на сънародниците си. Тя някак си интуитивно налучка формулата към уважението: „Никога не се оплаквай, никога не обяснявай нищо и рядко говори публично“. И днес светът коленичи в краката на новата кралица. Още за връзката им с Чарлз, за сравнението с принцеса Даяна, за влюбването, усмивките, чувството за хумор и постоянството.

Ако е вярно, че любовта на един мъж минава през стомаха, какво е ястието, на което крал Чарлз Трети не може да устои. Какви са любимите рецепти на Меган Маркъл, Кейт Мидълтън, кралица Елизабет Втора – влизаме в заедно в кухнята на монарсите. Може да приготвите прословутото „Пиле за коронация” и да си представите вкуса на лимоновото изкушение за платинения юбилей от възкачването на трона на Елизабет Втора.

В рубриката „Ретро спорт” се срещаме с Грозника на световния футбол – разбира се, че кралската тема присъства и тук – Ноби Стайлс танцува туист гол пред Елизабет.
Какви предизвикателства отправяше покойният Карл Лагерфелд към кралското семейство и защо се извини, след като каза, че сестрата на Кейт – Пипа, изглежда добре само в гръб. 
Чарлз Трети счупи няколко възрастови рекорда и сега сънародниците му са силно загрижени за неговото здраве. Какви симптоми може да се крият зад подуването на пръстите му, които той нарича „моите наденички”?

И още: 

Любителите на клематиса ще бъдат заинтригувани да научат всичко за сорта Принц Чарлз – как се отглежда и размножава, каква почва обича, издържа ли на студ, трябва ли да се преполива, трябва ли му опора. 

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели! Този четвъртък – със специално колекционерско издание – с корона.