0

В брой 59 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 18 май ще откриете:

Спомняме си за най-влиятелната жена в света в продължение на десет години – Желязната лейди Маргарет Тачър. Нейна е крилатата фраза, че „Жените умеят да казват по-добре „не“ от мъжете. За борбения дух, смелостта, силата и надпреварата с времето. 

Идва ли бъдещето на „ядливите ваксини“ - по темата разсъждава проф. д-р Радостина Александрова от БАН.

Искате ли да усетите духа на царе като Калоян или Иван-Александър? А да ги видите? Може да го направите на метри от крепостта Царевец – в Музея на силиконовите царе. А също и в очерка, който публикуваме в приложението „Златно време“ на вестник „Телеграф“.

Това, което очаквате всеки четвъртък с „Телеграф“ - страниците за любимите сериали, този път те са посветени на сериала „Ти разкажи, Черно море“, който в момента върви по „Диема фемили“. На фокус е една от най-атрактивните героини – свекървата Сание (под забрадката й се крие достолепната актриса Нуршим Демир, която, може да не знаете, но се появява за пръв път на екран чак на 32 години, а съвсем скоро ще направи 71). 

В любимата рубрика „В кухнята на...“, в която всеки четвъртък има рецепта от сериали и филми, отново въртим черпака в „Ти разкажи, Черно море“. Правим го заедно с „Ах, Асие, ах“, която подслажда обилно Бурма кадаиф – награда за героя спасител Мустафа, с когото после са си чукнали среща в спалнята.
Още новини за Мирай Данер, Ебру Шахин, Еженаз Ючер и други.

В друга популярна рубрика, която четете в приложението „Златно време“ на вестник „Телеграф“ всеки четвъртък – Ретро спорт, днес централните фигури са две – легендарната волейболистка Цветана Божурина и нейния не по-малко известен съпруг Сандро Филипини.

Нещо любопитно – макар да е неприлично, взираме се в 30-сантиметровата гордост на ексцентричния Распутин, известен още като Лудия монах. Само ще подскажем, че тя се намира в буркан. Защо и как – четете в „Златно време“.

И още:
- Как да се справим с хремата по метода на баба Ванга
- Практични съвети за това, как да се отървем от ларвите на майския бръмбар

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!