0

К утията с дарения в Сатиричния театър бе препълнена само за няколко минути, научи „Телеграф“ лично от шефа на театъра.

В храма на Мелпомена след всяко представление се поставя кутия за дарения и всеки дава от сърце левче или много повече, а поводът е трагичен – за пострадалите от поредицата земетресения в Турция и Сирия.

10 бона

Допреди няколко вечери даренията са били над 10 000 лв. Калин Сърменов обясни пред „Телеграф“: „Онази вечер след представлението на „Всички обичат Гари“ кутията бе толкова препълнена, че се наложи да взимаме нови кутии. Зрителите са със страхотно отношение. Радва ме, че в такъв трагичен момент се обединяваме и мислим за някой друг. Но за съжаление не видях друг културен институт да е направил нещо подобно. Искаше ми се ние да сме такъв пример, който да запали и другите“.

Червен кръст

Сърменов обяснява още: „В Сатиричния театър всички колеги го приеха присърце. Свързахме се с Червения кръст, с посолствата. Ние по закон нямаме право да отделяме пари, но можем да се опитаме да помогнем по този начин. Иска ми се всеки един, който е дал някакви пари, да го прегърна лично. Толкова е хубаво това. Видеата в нашия сайт ги пускам, за да могат другите да видят и да направи впечатление. Дано помогнем на повече хора!“.

Благородната кампания на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ ще продължи и следващата седмица. „Вярваме, че подкрепата и солидарността са от съществено значение в настоящия момент! Призоваваме всички наши приятели и зрители за съпричастност!“