0

Д окато държавата се тресе от скандали, премиерът в оставка Кирил Петков реши да събере малко тен на морето.

Той загърби поне за малко драмата с невъзможността да се състави отново кабинет с третия последен мандат, който е в ръцете на соцлидера Корнелия Нинова и избра да отмори на любимия му плаж „Корал“, който наскоро екоминистерството обяви за защитена територия, както искаше „Да запазим Корал”.

Баща му Петко Петков, който за разлика от него все още членува в НПО-то пусна във Фейсбук снимки на сина си и семейството му от плажа.

На почивката с премиера в оставка са жена му и дъщерите му.

Facebook/Петко Петков

Плажът Корал в последните седмици стана обект на спорове между Министерството на околната среда и водите и общината в Царево. Във фейсбук вицепремиерът в оставка Борислав Сандов се похвали, че е подписал заповед, която силно ограничава риболова и други дейности в района на Корал, което стана повод за остри възражения от местни общности. Кметът на Царево Георги Лапчев се закани да сезира Административния съд за незаконността на заповедта, но вече втора седмица се оказва, че тя не е издадена и той няма как да я оспори по съдебен път.

Видяхме се за малко, обменихме няколко приказки. Премиерът все пак си почивка и не исках да го занимавам с работа, каза вицепремиерът Борислав Сандов, който в събота също е бил на „Корал“, но за да прави проверка. Нито Кирил Петков, нито аз бяхме с охрана, допълни Сандов.

Министърът в оставка на околната среда Борислав Сандов излъга в ефира на bTV, че Кирил Петков и семейството му са били на плаж "Корал" без охрана от НСО, гръмна обаче tribune.

Появи се снимка на премиера в оставка с охраната му, на която е със същата тениска от плажа Корал. Снимката е направена само няколко часа по-късно. В това, че Кирил Петков ползва охрана няма нищо скандално. Самият той обяснява под пост във Фейсбук група, посветена на „Корал“, че е длъжен по закон да е с НСО дори на плажа, допълва изданието.