0

С 15 градуса се очаква да паднат температурите след непоносимите жеги през тази седмица. Очаква се в края на новата те да се понижат от 40 градуса до 25-30, съобщиха пред „Телеграф“ от Националния институт по хидрология и метеорология.

През идната седмица ни очаква развитие на купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са й градушки. Температурите ще паднат и в началото на новата седмица ще бъдат между 30 и 35 градуса. До петък ще стигнат 25-30 градуса. Към края на седмицата ще има повишена вероятност за локални интензивни валежи със значителни количества в отделни райони на страната.

В събота преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста, привечер над западната половина от страната - купесто-дъждовна облачност, и до полунощ на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Главно в Северозападна България ще има условия и за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток, но вечерта в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса, в София - около 32 градуса.