0

Ш окираща гледка разтърси мрежата. Малко дете подкара учебна кола във Враца. Невръстният шофьор е на не повече от 10 години и кара учебен „Мерцедес“, с което се създава риск не само за неговия живот, а и на останалите участници в движението, пише BulNews. 

Случката се развила във вторник около 16 часа. Заснета е от бдителен гражданин. 

От кадрите се вижда, че детето е на шофьорската седалка, а возилото се движи по бул. „Васил Кънчов“ в близост до автогарата. 

Главата на хлапето едва се подава над волана, за да вижда пътя отпред. Възрастен мъж седи до него и явно го напътства, като държи волана. След това, по думите на автора на клипа, колата продължила до ул. „Авлига“, където спряла пред офиса на автошколата. 

Случаят е особено шокиращ, тъй като поне 3 институции би следвало да се самосезират за нарушението. На първо място това е МВР, което да санкционира безотговорния шофьор, позволил на детето да кара, макар и под негов надзор. С разследване на случая би трябвало да се ангажира и ДАИ, за да провери защо възрастният мъж, който е собственик на автошколата, е допуснал подобно потъпкване на законите, което е основание за отнемане на лиценза на „Начев и сие“.

Освен тях, отношение би следвало да вземат и от „Закрила на детето“, тъй като с подобни действия животът и здравето на детето са изложени на риск.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК