0

„Не сме го виждали. Кога влиза, кога излиза, нищо не знаем. Не ни е създавал проблеми. Живее като отшелник. Баща му почина, майка му отдавна го заряза“. Това каза пред „Телеграф“ съседка на 37-годишния Захари Шулев, който е обвинен за жестокост към бездомното куче Мечо.

Захари Шулев

 Захари Шулев
Facebook

Комшиите се оплакаха, че са притеснени, защото от няколко вечери поред идват недоволни граждани и хвърлят камъни и други предмети.

Мъчения

„Изпочупиха му къщата, но ни е страх и за нашата, защото сме най-близо и като целят, е неприятно. Нас не ни е закачал Захари. Имаме котка от 12 години и не я е докосвал“, сподели негова комшийка.

Съседка на злосторника е притеснена след нападенията на недоволни хора.

 Съседка на злосторника е притеснена след нападенията на недоволни хора.
БОЙКО КИЧУКОВ

Друг съсед разкри, че от години младият мъж е виждан да прибира бездомни кучета. „Живее сам с чичо си в къщата. Той е трудно подвижен и е на втория етаж. Почти не излиза. Виждали сме, че носи кучета, мъчи ги вътре нещо, но нищо не сме били способни да направим“, коментираха още съседите.

Комшии се бяха събрали пред изпотрошената и издраскана къща на насилника.

 Комшии се бяха събрали пред изпотрошената и издраскана къща на насилника.
БОЙКО КИЧУКОВ

Недоволство 

Къщата на Шулев на улица „Бяла ружа“ 2 е с изпочупени прозорци, изкъртена ограда и залята с яйца и всевъзможни боклуци фасада. Недоволни граждани са изкъртили и част от асмата пред входа на насилника, както и са блокирали гаража му с контейнер за смет.

Шулев е с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325б, ал. 2, т. 2, вр. с ал. 1 от НК, който повелява наказание за жестокост към гръбначно животно, причини му противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане. Предвидено е „лишаване от свобода“  от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева.

Шулев е в ареста с прокурорско разпореждане до 72 часа. От прокуратурата заявиха пред „Телеграф“, че ще поискат от съда и постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за насилника. Имаше информация, че след като е пребил и рязал кучето, привеждайки го в безпомощно състояние, Шулев го е изнасилил. По-късно през деня вчера обаче от организацията Animal Rescue Sofia оповестиха, че няма данни за изнасилване на Мечо. Кучето се възстановява и е започнало вече да се изправя на крака.

ЛИНЧ: Изпочупиха къщата на изнасилвача на кучета (СНИМКИ)

СЛЕД ЗВЕРСТВОТО: Обвинение за насилника на кучето Мечо, грози го затвор и глоба

ЗВЕРСТВО: Бутално насилие срещу куче, мъж го примами с храна и изпотроши (ВИДЕО 18+)