0

С амо за седмица може за загубите 4-5 килограма, ако спазвате стриктно диетата с грозде.

Детокс

При спазването на режима ядете само плода и пиете вода. Смята се, че диетата за детоксикация с грозде може да помогне за намаляване на теглото чрез прочистване на тялото и изхвърляне на токсични отпадъци. Детоксът от грозде е хранителен план, който обикновено се използва от тези, които искат да отслабнат и да станат по-здрави. Първоначално диетата с грозде се е смятала за средство в борбата срещу рака. Твърдението е опровергано по-късно, но все още се използва, за да помогне на тялото в борбата срещу заболяването.

Начало

Практикуващите препоръчват да стартирате диетата с малки количества грозде и да го увеличавате по малко всеки ден, тъй като гроздовите семки и високото съдържание на фибри в плода могат да причинят храносмилателни проблеми като запек, ако се консумират твърде много в началото. Опитайте се да ядете поне по един килограм всеки ден, за да избегнете чувството на глад. Няма ограничение в количеството студена вода, което да приемате, но избягвайте да я пиете един час преди или след яденето на грозде. По този начин ще запазите хранителните му вещества концентрирани, докато навлизат в тялото ви. На третия ден може да имате главоболие, да сте замаяни или да ви се гади. Не се притеснявайте, че се дължат на недохранване. Това е в резултат на пречистването от токсини на тялото. Страничните ефекти са временни и изчезват обикновено след един ден.

Ползи

Проучване на сърдечно-съдовия център на Университета в Мичиган показва, че гроздето може да бъде дори по-полезно за превенция на сърдечни заболявания, отколкото други плодове и зеленчуци, за които е известно, че понижават кръвното налягане. Това може да се дължи на фитохимикалите, открити в гроздето, които са естествени антиоксиданти. Гроздовите семена съдържат процианидолови олигомери. Това са флавоноиди, които са не само мощни антиоксиданти, но също така се смята, че подпомагат укрепването на кръвоносните съдове и подобряват кръвообращението.

Вариант

Ако не можете да ядете само грозде в продължение на седмица, диетата има и по-лек вариант. При него може да приемате и друга храна, но важното е да не приемате повече от 1300 калории на ден. Първите два дни наблегнете на гроздето. В менюто си може да включите филия препечен хляб и кофичка кисело мляко или по-лека салата. През следващите пет дни вмъкнете и други продукти като риба, пилешко месо, яйца, сирене. Гроздето обаче трябва да бъде част от поне три хранения - две основни и една междинна закуска или две междинни хапвания и едно основно.

Примерни менюта

*Прилагат се след втория ден

Вариант 1

Закуска: Плодова салата от 100 грама грозде, половин портокал, 1 с. л. овесени ядки, 1 ч. л. слънчогледови семки и 150 грама нискомаслено кисело мляко.

Междинна закуска: 1 чаша сок от грозде.

Обяд: 50 грама пушено пуешко филе, 1 шепа счукани орехи, 100 грама грозде.

Вечеря: 300 грама задушени зеленчуци, 100 грама грозде, 1 портокал.

Вариант 2

Закуска: 1 купичка от 200 грама нискомаслено кисело мляко, 1 с. л. лимонов сок, малко настъргана лимонова кора и 100 грама грозде.

Междинна закуска: 1 чаша сок от грозде.

Обяд: 1 купичка варен ориз, 100 грама печена риба, 100 грама грозде.

Вечеря: 1 морков, 2 варени картофа, 100 грама грозде.

 

Вариант 3

Закуска: 1 филийка пълнозърнест хляб, намазана с горчица, 50 грама кашкавал и наредена с нарязани наполовина гроздови зърна.

Втора закуска: 100 грама грозде.

Обяд: 1 салата по избор, 100 грама грозде.

Вечеря: 200 г печено пилешко месо, 1/2 краставица, 1 домат, 100 грама грозде.