0

Ч астично бедствено положение е обявено в община Калояново в 1 часа в събота. Местната река е скъсала дига и е заляла село Долна Махала. От там са евакуирани около 20 души, които са настанени при свои близки, съобщи за „Телеграф“ областният управител на Пловдив Ангел Стоев.

„Най-тежка е обстановката в село Трилистник, община Марица, където са евакуирани около 40 души. Другите се намират на високи етажи на жилищни сгради“, поясни той.

Там около 8.30 часа е дошла приливна вълна и река Стряма е излязла от коритото си. Стряма е скъсала дига и в района на село Песнопой, където е заляла земеделски земи, съобщиха от Община Калояново. По призив на кмета са освободени работниците в два шивашки цеха в Черноземен, които се намират в близост до реката.

По-рано Стоев информира, че е имало опасност от наводняване на магистрала „Тракия“, но към момента такава възможност няма.

Губернаторът поясни, че карловското село Богдан остава откъснато от света. Друго населено място – Каравелово пък е разделено на две части. Предстои изграждането на понтонен мост, който да свърже двете откъснати села и да възстанови достъпа до тях.