0

С утрешните температури в събота ще са много високи, но следобед ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи ще разхладят с 2 до 4 градуса, прогнозира климатологът Георги Рачев. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса.

Топло и сухо

В дните на горещниците от неделя до четвъртък ще е истинско лятно. Хубаво, топло, сухо време, почти без валежи. Минималните температури ще са между 17 и 22 градуса, а максималните между 29 и 34 градуса. В Петрич, района на Дунав, Сандански и Горнотракийската низина ще е както винаги по-горещо и термометърът ще стига до 35-36 градуса.

Без крайности

Няма да има крайности и много високи температури, обеща Георги Рачев. Промяна на времето ще има от 7 до 11 юли. Още в нощта срещу петък започва понижение на температурите. Над Западна България ще има гръмотевици и следобедни превалявания. Максималните температури ще се понижат с 5 до 7 градуса и в цялата страна ще разхлади, като в Западна България термометърът ще се движи между 24 и 28 градуса.

В Източна и Югоизточна част на страната понижението ще бъде по-слабо и ще вали основно в петък и събота, температури ще са между 27 и 32 градуса.