0

Н а съдебно заседание днес следобед Окръжният съд в Благоевград отложи насроченото за днес съдебно заседание относно искането на Окръжна прокуратура Благоевград да се изпълни Европейска заповед за арест на румънската бивша министърка Елена-Габриел Удреа. Заседанието беше отложено за събиране на информация при какви условия следва да изтърпи осъдената на 6 години затвор, при предаването й на румънската държава.

С отлагането Окръжния съд отмени определението, с което бе дадено ход на делото по същество и го възобнови. Следващото заседание е насрочено за 19.04.2022 г. от 14:30 часа. До тази дата румънската страна трябва да представи изисканата справка преди съдът да вземе своето решение за екстрадиция.

Припомняме, че на 7 април около 18:30 часа Елена - Габриел Удреа, беше задържана на ГКПП-Кулата при опит да премине в Гърция. По-рано през деня беше издадена европейска заповед за нейният арест. Предстои Удреа да бъде екстрадирана в Букурещ за изтърпяване на влязла в сила окончателна присъда от 6 години затвор за корупция. Задържаната в благоевградския арест ще очаква решението на благоевградския съд.