0

З наете ли, че ротативките в казината, се наричат от слотове или слот машинки? Тези игри печелят симпатиите на повечето играчи, които не се колебаят да въртят барабаните и да се молят комбинации от символи да се паднат в печеливша линия. Как обаче да се избере най-печелившият слот и възможно ли това въобще, ще се разбере от тази публикация. 
 

Какво представляват слот машинките?

Слот машинките се появяват в далечното минало и са разположени в барове, казина и игрални зали. В наши дни играчите могат да залагат на тях и в онлайн казината, които предоставят много голям избор от заглавие. При тези игри има няколко колони (барабани) и различен брой линии. Главната цел, е да се паднат еднакви символи по колоните, за да последва награда. 
Има най-различни видове слотове, каквито са тези с плодове, анимационни герои, богове, пирамиди и прочие. Тематиките са стотици, така че не можем да опишем всички тях поотделно. Разбира се, това са игри на късмета, защото няма стратегия, с която може да се спечели. Все пак има някои неща, с чиято помощ залагащите да получат повече шансове.
 

Кое е важно при избора на слот игра?

Най-важно е късметът да работи на страната на играчите. Фортуна трябва да работи за тях, ако искат да стигнат до най-високите изплащания. Без известна доза късмет, просто няма как да се поздравят с успех и това е правило, с което се съгласяват всички експерти. 

Преди да се пристъпи към избор на слот, може да се тестват различните слот игри безплатно, в специализираните уебсайтове. Пускайки техните демо версии, феновете на ротативки ще разберат, какво може да се спечели, как работят игрите, какви са минусите им и още куп важни неща. Не е нужно да се залага истински пари от самото начало, тъй като има голям риск от загуби.
Следващата стъпка се касае до проверка на процента възвръщаемост, който се обозначава с метриката RTP (Return to player). Този процент ще покаже, каква част от залаганията  може да се върнат към играча. По-високият RTP процент на играта, е препоръчителен, тъй като той свидетелства за това, че слот машината връща немалка част от залозите.
Не по-малко важна е и волатилността. Игрите с ниска волатилност ще ви възнаграждават често, но сумите, които се печелят, ще бъдат малки. Слотовете с висока волатилност са точно обратно. При тях има редки печалби, но пък размерът им е по-голям и задоволителен. Всеки залагащ сам може да прецени, към какъв тип игра да се насочи на база посочените характеристики. 


Какви са рисковете от игра на ротативки?

Рисовете от загуби са повече, отколкото вероятностите за печалби. Има голям брой играчи, които чувстват разочарование и потиснатост, след като са залагали на ротативки. По-лошото е, че слотовете водят до пристрастяване и идва момент, в който залагащият не може да се откаже. Подобен тип сценарии е много опасен и трябва да се избягва по всеки възможен начин. 
Единственият начин запалените по хазарта да играят на слотове без никакви рискове, е да изберат безплатните игри. И, ако късметът им не изневери, то тогава може да си позволят лукса да изпробват платените варианти, но това лежи на тяхната отговорност. 
При положение, че има загуба на контрол върху ситуацията със залаганията, се препоръчва лицата да се консултират със специалист, който да им помогне да се отърват от хазартния капан. Такива специалисти са психолозите и психиатрите лекуващи зависимости.  
 

Финални думи в обобщение 

В статията споделихме опита на професионалните играчи, които познават машинките отблизо и знаят, какви са техните специфики. Този вид казино игри едва ли ще излязат от мода и винаги ще имат своите фенове, така че е нормално да получават и съответното внимание. При всички положения, е нужно да се внимава със слотовете и те не бива да се превръщат в начин на живот.