0

Р аботното ежедневие в офиса често поражда напрежение и умора, които се отразяват негативно върху продуктивността на служителите и мотивацията им. Един от важните фактори, играещ решаваща роля за повишаване на енергията и работоспособността на всеки от нас, е достъпът до хидратиращи и ободряващи напитки.

Всяко едно удобство в дадена компания се отразява благотворно на бизнеса. Популярен и лесен начин да се задоволят нуждите на служителите от храна и напитки, е поставянето на вендинг машина. Специално за кафе може да се избере хубава кафе машина, а за добрата хидратация с чиста вода да се помисли за подходящо решение за филтрация.

Вършейки задълженията си през деня, работниците имат нужда от кратки почивки, по време на които да се ободрят с топла или студена напитка. Ето 5 от най-удачните варианти, които ще направят служителите ви спокойни и щастливи.

Качествено кафе

Не, кафето не е клише и определено между различните кофеинови напитки има огромна разлика. За мнозина пиенето на кафе не само сутрин, но и в другите часове на деня, е начин да се чувстват по-бодри и енергични. Това важи с пълна сила на работното им място, където изпълнението на дейността изисква много концентрация.

От вашия избор зависи дали почитателите на кафето ще останат доволни в почивката, или ще бързат до някой съседен магазин за кафе, рискувайки да закъснеят и да се върнат по-изморени и изнервени. Ваще е решението дали да инвестирате в автоматична еспресо машина, филтърна или капсулна. Ако е за еспресо и е от по-висок клас, любителите баристи в колектива ви ще се развихрят с още повече рецепти.

Друг начин служителите ви да получат любимата напитка, е от вендинг машина. Разположена в стаята или зоната за отдих, тя също ще гарантира необходимата доза кофеин за желаещите.

Чиста вода

От изключително значение за всеки служител е да има лесен достъп до вода в офиса. Ако не са добре хидратирани, служителите ще се чувстват уморени, с главоболие и трудно ще се концентрират. 

Днес ще откриете машини за вода, които са отлично решение за офисното пространство. Независимо дали са правостоящи, или настолен вариант, те доставят пречистена вода с безупречно качество, като от някои може да получите също топла и газирана вода.

Ароматен чай

Сравнен с кафето, като че ли чаят не е толкова популярна опция. Той обаче е вечна класика и обезателно ще се избере от всеки служител в даден момент. Независимо дали желаят да разнообразят обедната си почивка, да се сгреят в мразовитите дни или просто предпочитат неговия вкус и аромат, чаят задължително трябва да присъства в менюто на вендинг машината или за самостоятелно приготвяне в стаята за отдих.

За желаещите да почувстват ефекта на кафето е зеленият чай. Подходящи ободряващи варианти са и билковите чайове от мента и лайка, черният чай и др.

Вкусно капучино

За голяма част от служителите в един офис капучиното може да бъде любима напитка благодарение на изкусителния мек вкус и разкошната пухкава пяна. Приготвено от еспресо с добавено мляко, то покорява сетивата с нежната си текстура, богат аромат и плътно тяло. 

За да не лишавате колектива си от тази напитка, още при избора на кафемашина обърнете внимание дали притежава опция за добавяне на мляко. Капучино може да се получи и от вендинг автомат или от капсула, а за по-диетични варианти осигурете нискомаслено мляко, негова веган алтернатива, кафява захар или подсладител.

Освежаваща кока-кола

Няма как да не включите в асортимента си от желани напитки за офиса и кока-кола. Тя е предпочитана заради специфичния си вкус и освежаващ ефект. Без захар, в бутилка или в кен, тя заема почетно място във всеки вендинг автомата.

Посочените 5 идеи съвсем не изчерпват вариантите, които да предложите на служителите си, но са най-популярните и с тях никога няма да сбъркате. Добавете още топли и студени напитки в офиса по ваш избор или след като проучите предпочитанията - важно е работещите да се чувстват обгрижени и доволни на работното си място. Именно тогава ще разчитате на максимална ангажираност от тяхна страна и постигането на отлични резултати.