0

В сичко се върти около парите в 21 век. Те са “двигателят” на нашето ежедневие и определено значат много за хората на новото време. Когато сме финансово стабилни, имаме спокойно всекидневие и не ни се налага да се лишаваме от базови и допълнителни удобства. 

Всичко се върти около парите в 21 век. Те са “двигателят” на нашето ежедневие и определено значат много за хората на новото време. Когато сме финансово стабилни, имаме спокойно всекидневие и не ни се налага да се лишаваме от базови и допълнителни удобства. 

Много често обаче не разполагаме с достатъчно средства, а причините за това могат да бъдат най-различни: недостиг на средства до заплата, безработица, извършване на допълнителни харчове за ремонт и др. Подобни ситуации са прелюдия към финансов колапс, който лесно можем да избегнем, ако се възползваме от съвременното кредитиране. Имаме възможност да вземем изгоден заем изцяло онлайн, като по този начин ще си спестим разхождането до физически офис. 

На какви условия е нужно да отговаряме, за да вземем бърз кредит 
Бързите кредити са сигурен начин да си стъпим на краката и да забравим за финансовите затруднения. Много от небанковите фирми предлагат суми до 5000 лева, с които съвсем спокойно ще сложим в ред финансите си и повече няма да се тревожим откъде ще вземем пари, за да си платим сметките, купим храна и прочее. 

Най-хубавото от всичко, е че изискванията към нас, като клиенти на дадено дружество, са да сме пълнолетни и да имаме валидна лична карта – без трудов договор, без поръчители и без доказване на доходи! Дори и да сме с лошо ЦКР, отново шансът да ни бъде отпуснат бърз заем е изключително голям. Той ще е обвързан с месечни вноски, размера на които определяме ние. Онлайн калкулаторите пък ни дават важна информация за общата сума за връщане, след като бъдат добавени и законните лихви. 

За какво можем да го използваме, разказват от Кеш Кредит
Приложението на един бърз заем би могло да бъде доста разнообразно – от покупка на нови мебели за дома до авторемонт, като и инвестициите в образованието са също често срещана причина да изтеглим спешен заем. Много от хората решават да се възползват от небанковото кредитиране и когато шефът им бави заплатата, а това е довело до материални затруднения. Животът може да ни изправи пред доста предизвикателни ситуации, от които можем да излезем с помощта на бързите кредити. 

Какво се случва при забавяне на погасителните вноски 
Спешните заеми се отпускат за минути, което ги прави и толкова предпочитан финансов продукт. Какво обаче се случва, ако поради някаква причина не можем да обслужваме бързия кредит? Със сигурност ще трябва да се приготвим за негативни последици, възникнали в резултат на нашата несъстоятелност. От Cashcredit.bg напомнят какви мерки се предприемат, когато вноските биват забавени: 

  • при наличие на забава от страна на кредитоискателя се прилага законна лихва – тя се изчислява съгласно взетата сума и извършените за събирането на задълженията разходи; 
  • когато един клиент е некоректен, това се отразява на кредитното му досие – информацията се подава в така нареченото ЦКР (Централен Кредитен Регистър), където има сведения за всяко лице, възползвало се от банково и небанково финансиране. До платформата имат достъп всички институции за кредитиране в страната; 
  • ако забавянето трае повече от 60 дни, се предприемат други действия – в този случай кредитната фирма има право да възложи на трети лица събирането на задълженията по бързия кредит. 
    Не е изключено да надценим платежните си възможности, а това впоследствие да ни изиграе лоша шега. Затова е добре да обмислим много добре сумата, която възнамеряваме да вземем, за да не попаднем в негативната статистика и да се превърнем в ненадеждни клиенти. 

Как да подадем заявление за заем онлайн 
Можем да направим това изцяло онлайн, като първата стъпка е да се регистрираме и да си създадем профил. След това трябва да прегледаме обстойно предлаганите финансови продукти и да попълним заявлението си за бърз кредит. Необходимо е само да снимаме документа си за самоличност и да го изпратим. Последната фаза от кандидатстването е получаването на отговор от страна на кредитната фирма, което се случва до минути. Парите можем да получим по банкова сметка, в офис на фирмата, а в някои случаи и на каса на Easy pay.