0

М инималистичният стил е налице и в модата. Начално характерно за него е носенето на един неутрален цвят или комбинирането на няколко такива, като без никакви допълнителни шарки. освен това той се определя и от кройките на дрехите, които също са доста изчистени. Допълнително цялата идея на този стил е да имате малко на брой артикули в гардероба си, които можете много лесно да комбинирате помежду им и по този начин обличането да е лесно за вас. Ще ви разкажем малко повече и ще ви предоставим конкретни идеи, за да ви улесним в изграждането на такъв стил и гардероб.

Какви кройки са най-характерни за минималистичен стил на обличане?

Определено за минималистичен стил на обличане характерните кройки са най-общо казано правите такива. Това е приложимо както за панталоните, така и за блузите и връхните дрехи. Ако имате по-официален стил, изберете костюм с риза, които не са впити, а по-скоро прави. В случай, че избирате спортно-елегантен тоалет, прав панталон с по-широка блуза или тениска е добра комбинация. За преходните сезони е вариант да добавите и късо яке с цип, а за зимата права парка или пък вълнено палто с копчета със средна дължина до средата на бедрото. За по-спортен стил пък прави дънки в един тон и без накъсани или други елементи с маратонки и поло тениска в бяло са чудесна идея. Ще откриете доста интересни опции за минималистични дрехи от Tom Tailor на answear.bg.

Какви цветове са най-характерни за минималистичен стил на обличане?

Освен типичните кройки, за минималистичния стил на обличане са характерни и определени цветове. Като цяло това са класическите такива или ненаситените нюанси на всички други. Можете да изберете бежов панталон с черна риза, блуза или жилетка и обувки. Ако пък например търсите нещо в синьо, то заложете на тъмно такова за панталон и комбинирайте с бели и бежови горни дрехи или пък на много бледосиньо за риза или блуза успешно съчетаване с например черно за панталон и обувки. Освен това се стремете да комбинирате максимум два цвята. Основно за този стил е, че не е прекалено шарен. Също е важно да избирате модели без допълнителни шарки или елементи в други цветове. Дори бихме препоръчали да избягвате и орнаменти в същия цвят. Можете да разгледате някои интересни възможности от тази марка: https://answear.bg/m/hugo.

iStock

Как да изберете групата минималистични дрехи, които да комбинирате бързо и лесно в тоалети?

Като цяло идеята на минималистичния стил е да имате цял гардероб в такъв. Той ще ви позволи лесно и бързо да комбинирате различните неща в него. Освен това характерното за артикули в този стил е, че се подбират по начин, който им позвоялва да се комбинират с всички останали. Например ако имате черен прав панталон, то можете да го връзвате с бежово, кафяво, светлосиньо, бяло и още за блузи или ризи, когато те нямат други шарки. Също така яке в сиво или черно може да бъде комбинирано с почти всички минималичстични дрехи. Добре е да помислите и за обувките си и останалите аксесоари в гардероба ви. Когато те са едноцветни, можете да ги съчетаете лесно с всички. Например бежови или черни шапка, шал, ръкавици и обувки.