0

Ц СКА обяви още едно попълнение - „червените“ се подсилиха с колумбиеца Браян Морено. Крилото става вторият нов играч от Южна Америка в състава на Стойчо Младенов след Маурисио Гарсес.

ЦСКА обяви още едно попълнение - „червените“ се подсилиха с колумбиеца Браян Морено. Крилото става вторият нов играч от Южна Америка в състава на Стойчо Младенов след Маурисио Гарсес.

Носителят на Купата на България разкри, че са уредени всички формалности около договора с досегашния клуб на Морено - „Атлетико Уила“ и нападателят вече е на лагера в Белек.

„След бразилеца Маурисио Гарсес, официален договор с армейците сключи и колумбиецът Браян Морено Алваре. Той е на 22 години и идва от първодивизионния „Атлетико Уила“ (отборът изпада през миналата година от елита – б.а.) в родината си, където в последните 12 месеца изигра общо 41 мача и отбеляза 9 гола. Морено, както е познат във футболните среди, ще внесе допълнителна конкуренция и острота в офанзивния вал на червените.

Той може да играе в предни позиции като нападател, но също така и по фланговете като крило. След като бяха уредени последните формалности около преминаването му, футболистът веднага замина за Турция, а от утре ще започне тренировки с новите си съотборници”, заявиха от „Армията“. Клубът не споменава платената трансферна сума. Авторитетният сайт Transfermarkt оценява играча на 450 хил. евро.

В същото време ЦСКА освободи мароканеца Алексис Коли, който бе на проби.

18-годишният ляв бек не впечатли в първата контрола срещу „Стал“ и „червените“ ще търсят нов футболист за поста. Както е известно. настоящият титуляр в ляво на отбраната Брадли Мазику не иска да поднови договора си и през лятото ще напусне като свободен агент. Другият играч на проби - сирийският национал Мохамед Осман, ще бъде тестван и в днешната проверка с австрийския „Хартберг“.

От ЦСКА обявиха и трансфера на Пламен Гълъбов в Израел. Детайлите по преминаването му в първодивизионния „Макаби Нетаня“ са конфиденциални, но освен трансферната сума, ръководството на „армейците” е договорило различни бонуси в зависимост от представянето на 26-годишния защитник. Той премина успешно медицинските прегледи и парафира личния си договор за две години и половина.