0

Ц СКА направи грешна стъпка в битката с "Лудогорец" за първото място още в първия си мач за сезона. В отложена среща от четвърти кръг на първенството „червените“ стигнаха само до 1:1 срещу "Локомотив" (Сф) в символично си гостуване на ст. „Васил Левски“.

ЦСКА направи грешна стъпка в битката с "Лудогорец" за първото място още в първия си мач за сезона. В отложена среща от четвърти кръг на първенството „червените“ стигнаха само до 1:1 срещу "Локомотив" (Сф) в символично си гостуване на ст. „Васил Левски“.

Двата тима излязоха с фланелки с лика на младия талант от школата на ЦСКА Стивън Бориславов, който се нуждае от средства за своето лечение. След това бе почетена и паметта на легендарния Трифон Иванов, който почина на същия ден преди 6 години.

Още в самото начало "Локо" (Сф) показа, че ще създаде доста проблеми на борещия се за титлата съперник. В 6-а минута привлеченият през паузата Димитър Митков излезе на добра позиция, но вратарят Бусато изби удара му. Бразилецът обаче се представи далеч по-зле в 15-а минута. Тогава домакините подеха атака, топката стигна до Октавио, който изведе прецизно Симеон Славчев пред наказателното поле. Бусато излезе неразумно да посрещне халфа, който го прехвърли за 1:0.

„Червените“ отговориха с опасен шут на Георги Йомов над гредата. Националът имаше повече късмет в 20-а минута, когато получи топката от Юга и също с прехвърлящ удар направи вратаря Любенов безпомощен за 1:1.

След почивката "Локомотив" (Сф) заигра още по-добре и изпусна да победи ЦСКА. На два пъти пропуски направи Пинсон, а в 70-а минута

Бусато се реабилитира за грешката при гола

след спасяване на засечена от Славчев топка. „Железничарите“ останаха с човек по-малко пет минути преди края, след като Селсо Рапосо получи втори жълт картон, но ЦСКА не се възползва.

„Ние самите си направихме труден мача с поведението си на терена, особено първото полувреме. Втората част вече се променихме, но липсваше идея, психика. Всичко опира до психика и характер. Когато стане напечено, не всеки издържа на напрежението. Така трудно ще се борим за шампионска титла. Последната ситуация на Бисмарк - малко повече концентрация и класа бележи и побеждаваме.

Дори когато отборът играе слабо, винаги трябва класата да надделее. Може би точно това, че се доближихме прекалено много до "Лудогорец" си оказа влияние. Всичко, което тренирахме - нула, едно не се получи. Не направихме нищо от това, което правихме в контролите в подготовката“, заяви разочарованият Стойчо Младенов.

„От моя гледна точка да съм доволен, момчетата направиха страхотен мач. Изпълниха си перфектно задачите си. Има и леко съжаление, тъй като имахме 3 или 4 положения и можехме да вземем повече от мача. Но да сме благодарни за тази точка, тъй като идва срещу един от най-добрите отбори в България“, сподели треньорът на "Локо" (Сф) Иван Колев.