0

Ц СКА 1948 започна по мечтан начин сезон 2022/23. Отборът на Любослав Пенев победи Левски с 1:0 в Бистрица, макар и да игра с 10 души през цялото второ полувреме.

Треньорът на домакините заложи в титулярния си състав само на трима от новите си играчи – бразилците Октавио и Джонатан, както и Стефан Цонков. Официален дебют за гостите записаха двама ужденци – Анте Блажевич и Роналдо. Големите отсъстващи бяха Ивайло Чочев за домакините и Ивелин Попов за „сините“.

Само 70 секунди след началото на мача Филип Кръстев центрира от фаул, а Роналдо стреля с глава. Страничният стълб обаче спаси Даниел Наумов. В 6-ата минута Краев пробва своя мерник, но не уцели вратата. По-доброто началото на Левски се потвърди и 14-ата минута, когато Уелтън намери начин да стреля, но и той не бе точен. В 24-ата минута бразилецът пак би отдалеч, като и този път нямаше късмет.

Постепенно „червените“ се окопитаха и в края на първата част Георги Русев премина елегантно през Цунами и центрира по земя. Ники Михайлов се намеси, но пък Карлос Охене искаше дузпа, за каквато обаче основания нямаше. В 45-ата минута ЦСКА 1948 остана с човек по-малко. Втори жълт и респективно червен картон получи Стефан Цонков. Александър Александров му върна лошото топката, тя стигна до Роналдо, който бе фаулиран от защитника на домакините и той бе изгонен. 

ЦСКА 1948 - Левски. Снимки: start-photo.bg
ЦСКА 1948 ЦСКА 1948 ЦСКА 1948
16

На почивката в игра за Левски се появи Илиян Стефанов. Както е известно, наскоро националът бе порицан публично от Станимир Стоилов за лоша форма. Той замени контузения Цунами, който виси за срещите с ПАОК, а Станимир Стоилов сложи като ляв бек опитният Георги Миланов, но това сякаш обърка „сините“. 

В 49-ата минута играчите на Любо Пенев бяха близо до гол, като Георги Русев стреля с глава, но в аут. Секунди след това странен удар на Алекс Колев срещна гредата, топката се озова в Карлос Охене, който обаче не уцели вратата. Нямаше обаче какво да спаси Левски в 52-ата минута. Марио Топузов се откъсна от защитата на гостите и намери чудесно Георги Русев, който без проблеми вкара на родния си клуб – 1:0 за ЦСКА 1948. 

След този шамар Левски тръгна напред. В 67-ата минута Филип Кръстев имаше възможност да изравни, но не уцели вратата след солова акция, След това Кордоба би от над 30 метра, но Даниел Наумов показа класа и изби. Малко преди края на мача Наумов улови топката след удар с глава на Миланов. В 80-ата минута резервата Марин Петков можеше да изравни, но не уцели вратата, макар и да преодоля Наумов. В последните секунди Левски поиска дузпа за игра с ръка на Лазар Марин. Реферът Ивайло Стоянов обаче прецени, че такава няма.

Любопитно е, че освен Стойчо Младенов, Анатоли Нанков и Стойчо Младенов-младши, в ложите на стадиона в Бистрица беше и Димитър Бербатов. Кандидатът за президент на БФС изгледа на живо 3 от първите 4 срещи от новия сезон, като бе в Пловдив за срещите Ботев – Хебър (0:1) и Локомотив – Пирин (2:1), както и в покрайнините на София за ЦСКА 1948 – Левски. На трибуните беше и Стойне Манолов, доскорошен собственик на Царско село, както и Димитър Ангелов-Дучето, който дори бе в агитката на домакините.