0

Пирин и Славия завършиха 0:0 в последен мач от 23-ия кръг. Срещата бе изгледана на живо от собственика на благоеваградчани Пол Белогур, който бе посрещнат от феновете с плакат на английски „Благодарим ти, г-н Белогур“. Домакините играха с човек по-малко около около 25 минути, след като червен картон получи Светослав Дяков. Въпреки това обаче благоевградчани не се предадоха и удържаха точката.

Славия започна малко по-добре срещата. В 8-ата минута Тони Тасев, който е юноша на „орлетата“, обстрелва вратата на Янко Георгиев, но неточно. В 21-ата минута „белите“ бяха много близо до гол. Тони Тасев се пробва от фаул. Вратарят на домакините бе преодолян, но топката срещна сглобката на двете греди. „Белите“ продължиха да натискат. След грешка в защитата на Пирин топката стигна до Ради Кирилов, който спря елегантно и би, но и Янко Георгиев се намеси решително. 

В 26-ата минута „орлетата“ също показаха класа в атака. Манолев изведе Костов зад защитата на Славия, той майсторски задържа и намери Преслав Йорданов, който стреля от движение, но Светослав Вуцов изби. След половин час игра Славия получи дузпа за нарушение на Янко Георгиев срещу Борислав Цонев. След дълго разглеждане с ВАР обаче тя бе отменена, тъй като Цонев бе в засада.

Последва още една решителна намеса на системата. Станислав Костов вкара гол, като направи добавка след удар в гредата на Светослав Дяков. Оказа се обаче, че бившият нападател на Левски е бил зад защитата и попадението бе отменено.

В 67-ата минута Пирин остана с човек по-малко. Светослав Дяков настъпи Кемельо Нгуена и получи втори жълт картон. Опитният футболист реагира доста остро и първо накара халфа на Славия да се изправи, а след това докосна по врата и съдията Красен Георгиев, който не бе очарован от действието му. Това може да донесе по-тежко наказание на Дяков. Малко по-късно пред Нгуена се откри добра възможност за гол, но отново Янко Георгиев се намеси. Последва ново спасяване на Георгиев, този път след удар на Боби Цонев от фаул.