0

 

Локомотив Пд и ЦСКА излизат за 35-и път един срещу друг на „Лаута“ утре. Домът на „черно-белите“ е построен в началото на 80-те години, но дотогава, а и след това до началото на 90-те те често домакинстват на „Девети септември“, сега стадион „Пловдив“. За първи път те посрещат ЦСКА на „Лаута“ на 5 ноември 1989 година, а двубоя завършва 2:2. Любопитното е, че конкретно на стадион „Локомотив“, двата отбора имат равен брой победи в шампионатни сблъсъци – по 14, а 6 пъти се е стигало до равенства.

Най-резултатният мач между „червено-черните“ и „червените“ там бе в последния кръг на сезон 2004/05. Тогава ЦСКА стана за 30-и път шампион на България, като имаше шанс да завърши в първенството без загуба. За това обаче попречи воденият от Едуард Ераносян тим на Локо Пд, който пък бе станал шампион година по-рано. „Смърфовете“ спечелиха онзи двубой с 4:3, въпреки че 20 минути преди края изоставаха с 2:3.

Най-голямата победа на Локо Пд над ЦСКА на „Лаута“ бе с 4:1 на 21 май 2011 година. „Червените“ от своя страна пък спечелиха с рекордното 5:0 в първия кръг на сезон 2009/10. През миналия сезон „червените“ спечелиха там с 1:0 с автогол на Мартин Паскалев, а преди този мач „черно-белите“ бяха в серия от три поредни победи у дома над този съперник.

Още разработки четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX