0

Б отев Враца вече има нова емблема след проведения конкурс, съобщиха от клуба.

"След оспорвано съревнование Ботев вече има нова емблема! За по-малко от седмица любимият отбор на врачани получи над 100 предложения за ново лого.

Комисията бе поставена пред трудния избор да оцени най-добрия дизайн. Сред десетките креативни идеи, най-добрият в съревнованието е не Теодора Цветкова!
Младата дизайнерка е от Враца, на 22 години, завършва Математическата гимназия, а след това продължава своето обучение в Техническия университет в София. В момента е последна година в специалност “Технически мениджмънт и бизнес  информационни системи”. Активно се занимава с дигитален маркетинг и работи с фирми от Враца и страната.

При изработването на емблемата Теодора решава да запази кръглата форма от юбилейното лого на клуба и лъвчето - което е основен елемент. В логото е включено знамето “Свобода или смърт” и Врачанският Балкан. Допълнителен елемент в новата емблема е лавровият венец, символизиращ победата.
Президентът на Ботев Враца - Вангел Вангелов благодари на младата дизайнерка и заяви, че съвместното й сътрудничество с клуба ще бъде надградено. С Ботевска воля, с Ботевски дух", написаха от клуба.