0

Ц СКА и Черно море ще се срещнат на „Тича“ утре при доста необичайни обстоятелства. Варненци са по-напред в класирането, което доста рядко се е случвало преди мач между двата отбора. В момента предимството на „моряците“ не е в точките, тъй като те, „червените“ и Лудогорец имат равен актив, но в директните мачове тимът на Нестор Ел Маестро е с най-лоши показатели.

Интересното е, че преди есенния мач на „Армията“, който завърши 1:1, Черно море не само беше преди ЦСКА, но беше и лидер в класирането. А през 21-и век има още 4 случая, в които варненци са влизали в мача, намирайки се по-нагоре в таблицата. Най-често това е ставало в ранните етапи от сезона, когато ЦСКА е почвал с грешни ходове, а „моряците“ са стартирали по-ударно в първите кръгове. Никога досега обаче това не се е случвало в кръг по-късен от 22-ия, в който се срещат двата тима.

Балансът показва, че ЦСКА води с 3:2 в такива двубои. През юли 2022 година „червените“ победиха „моряците“ с 1:0 на „Армията“ и ги изпревариха във временното класиране. Попадението бе дело на защитника Асен Дончев. Този мач бе в третия кръг, преди който ЦСКА имаше 4 точки, а грешната стъпка бе направена кръг по-рано с равенство 1:1 срещу Локомотив София в столичния квартал „Надежда“. Черно море пък бе с пълен актив от 6 точки след като бе спечелил първите си два мача срещу Локо Сф и Славия с по 1:0.

Целия текст четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"