0

А двокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов сподели пред „Мач Телеграф“ каква е ситуацията с Георги Йомов. Той заяви, че нови документи от Антидопинговата централа не са искани и всичко е представено по случая. Трендафилов коментира и ситуацията около строежа на стадион „Българска армия“. 

„Действаме по план за стадиона. Имаме поет ангажимент и се надяваме до края на месеца да можем да входираме документите. Не ми се иска да се обвързвам с някакви срокове за начало на строеж на стадиона, защото си има фази по закон, които трябва да минем и те не зависят нито само от държавата, нито само от нас. Тоест комплексни неща, които изискват одобрение на главен архитект и там тези срокове няма как да ги предвидим. От наша страна, каквото сме поели като ангажимент, ще го изпълним. Честно казано се надявам да няма уловки. Проектът, който изготвяме, отговаря на абсолютно всички изисквания. Да се надяваме, че някакви уловки няма да се появяват в този процес. Поради тези причини не искам да се ангажирам с конкретни срокове. Ако всичко зависеше само от законовия срок и нашите усилия, щях да се ангажирам, но лошото е, че нещата не зависят само от нас“, заяви той. 

„Около ситуацията с Георги Йомов няма нищо официално. Няма резултати. От наша страна производството се водеше до снабдяването с доказателство, а оттам нататък вече колегите поемат. Наказание на Йомов не е наложено. Докато в официалният сайт на ЦСКА не се появи информация, всичко е само спекулации. Това, което се пише за 4 години или за 2 са просто максималните срокове по регламентите на УЕФА. Доколкото имам опит в производства специално пред тези съдилища, няма фиксирани срокове. Тоест те имат едни инструктивни срокове за решение, но не искам да навлизам в подробности. Затова сме наели професионалисти, които само с това се занимават. Абсолютно доверие имам на колегите от швейцарската кантора. Аз вярвам, както всички останали, че той е невинен и това е просто някаква грешка. Дай Боже да се докаже и да излезе точно това със съдебно решение. Първо - защото е важен футболист за клуба и второ, защото е неприятен казус за него и изцяло за българският спорт. Не е хубаво особено в ЦСКА да се появяват подобни казуси. В крайна сметка ние сме лицето, което представя българският спорт в Европа. Това беше един дълъг процес, в който се искаха някакви документи и експертизи. Всичко, което те са поискали, както от кантората, така и от Антидопинговата централа, гледаме моментално да го набавим за тях, за да може точното производство да е обективно и да се постигне решение“, завърши адвокат Трендафилов.