0

В неделя следобед България изигра последния си мач за 2023 г. - 2:2 срещу Сърбия на кокетното стадионче в Лесковац. Този резултат е позитивен за нашия тим, но е негативен за историята, защото завършихме годината без победа, което е наистина неприятен факт.

Но пък в българския национален отбор има и нещо положително през 2023 г. И това е идването на Илиан Илиев и силното и постоянно представяне на нашия капитан Кирил Десподов. 

В професионален план треньорът постигна много и без съмнение това е най-силната му година. В момента воденият от него Черно море e втори в Първа лига, на 2 точки от лидера ЦСКА. При това след 17 изиграни кръга. Или с други думи казано – почти половината сезон. Отделно от това, Илиан не се притесни да се хвърли в огъня и да замени Младен Кръстаич начело на България.

Залагайки цялата си репутация, която е градил с години, поемайки отбор развалина и с предстоящи два много тежки мача – с лидерите в групата Унгария и Сърбия. Целият хаос и протестите около БФC не стреснаха Илиан и той сякаш влезе в задачата още по-уверено. И резултатите са на налице. Бяхме на секунди да бием Унгария и на минути да ударим сърбите. Така, че оценката за Илиан Илиев към момента е 4.50.

Целия анализ четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"