0

А ндрей Аспарухов от години живее в САЩ, но нито за минута не спира да се интересува от Левски. И няма как да е, след като е наследник на иконата на „синия“ клуб – Георги Аспарухов“. За последно той разчуства привържениците на тима с поста си в социалните мрежи на 24 май, когато тимът навърши 108 години и сътвори един незабравим празник. „Мач Телеграф“ потърси мнението му по различни въпроси, които витаят около „сините“ в последно време. 

- Как гледате на идеята Сдружение да се превърне в собственик на Левски?

- Аз от много време смятам, че трябва да се избяга от модела с един собственик. В България това може да стане само в Левски. Не съм запознат в детайли, но принципно съм съгласен и бих се включил. Дано има достатъчно хора, готови да участват, защото това може да стане с не по-малко от 20-30 000, а за мен дори 50 000 съмишленици. Така ще се осигури пълна прозрачност при избор на ръководство. По-лесният вариант би бил с 10-15 по-малки инвеститори, които да осигуряват бюджет от порядъка на 20-25 милиона, както и правото да избират ръководство.

- Смятате ли, че този амбициозен проект действително ще се осъществи?

- За да се осъществи, трябват време и популяризация. Чета по левскарските групи такива конспиративни теории, че чак страх ме хваща. Може би пак трябва да се обиколи България, за да се обясни на място истинската роля на това сдружение.

Цялото интервю с Андрей Аспарухо четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф".