0

Е вропейската футболна асоциация (УЕФА) изпрати англичанина Крейг Поусън на мача България – Сърбия, който ще се играе във вторник (20-и юни) в Разград от 21:45 ч. Мачът е от четвъртия кръг от европейските квалификации в група G - четвърти за нашите, трети за сърбите, които са лидер в групата с максималните 6 точки от 2 мача. Нашите са само с една от 3 срещи.

В България Поусън е популярен от мача Лудогорец – Рома от турнира Лига Европа през септември 2022-а година. В Разград "орлите" победиха драматично 2:1 "вълците" на Жозе Моуриньо с гол на бразилеца Нонато в 88-ата мин. Бразилско бе и първото попадение на Лудогорец - на Каули Оливейра в 72-ата мин.

Също така той беше поставен да свири и срещата за английската Суперкупа "Къмюнити Шийлд" между Ливърпул и Манчестър Сити миналия юли, спечелена от червените с 3:1.

Иначе в Европа ръководи във всички клубни турнири, но в последните две години УЕФА му дава срещи предимно в Лига Европа и Лигата на Конференциите. 44-годишният арбитър е от Шефилд, а от 2015-а година е в листата на ФИФА.

За първи път му предстои да ръководи мач на български национален отбор.

Негови помощници в Разград ще бъдат Йън Хъсин и Джеймс Мейнуоринг, а четвърти съдия е Робърт Джоунс – всички от Англия.