0

Л евски има талантлив и енергичен състав, но Лудогорец просто бе по-добрият отбор днес, заяви треньорът на шампионите Анте Шимунджа след драматичния обрат и победа с 2:1 в Разград. 
"Беше трудно и за двата отбора, но в дербитата не е лесно. Левски е добър отбор, имат много талант и фенове, които им дават огромна енергия. Днес обаче ние бяхме по-добрият отбор", заяви словенецът след мача.

"В дербитата всичко е възможно и голът на Левски не е заради липса на концентрация. Просто Левски игра много силно през първото полувреме, а ние направихме това през второто. Показахме енергия и трябва да градим върху това".

Анте Шимунджа: Левски игра много силно през първото полувреме, Лудогорец - през второто
Анте Шимунджа Станимир Стоилов Сотириу Анте Шимунджа Станимир Стоилов Сотириу Анте Шимунджа Станимир Стоилов Сотириу
10

Станимир Стоилов остана доволен от играта на Левски в гостуването срещу Лудогорец в Разград, въпреки загубата с 1:2. Старши треньорът обаче подчерта, че "сините" имат още много да се развиват.

"Стана интересен двубой. Искахме да видим дали се развиваме във възходяща линия и единственото негативно нещо бе резултатът. Имахме шанс да решим срещата с втори гол, но не успяхме. Лудогорец е класен отбор, реализираха си две положения и спечелиха", заяви Стоилов след мача.

"Доволен съм донякъде от представянето ни. На този етап от развитието ни играхме на добро ниво, но трябва още да работим. Трябва да подобрим динамиката в играта и агресията в средната зона и в атака.

"Не знам дали изненадахме Лудогорец (със схемата с петима бранители), но първото полувреме имахме и преимущество, и положения. Не мога да се сърдя на играчите, защото само два дни тренирахме тази схема".