0

К апитанът Лъчезар Котев, ветераните Иван Коконов и Деян Лозев, както и други петима футболисти напускат Арда (Кърджали) след края на сезона в българската efbet Лига, съобщават от клуба. 26-годишният халф Котев, който има 114 мача и шест гола, играеше в Арда като преотстъпен от Химки и ще се завърне в руския клуб. Същото важи и за крилото Ел Мами Тетах, който бе взет под наем от турския Аланияспор.

Лявото крило Иван Коконов бе привлечен от Арда преди пет години и натрупа цели 174 мача за отбора, записвайки 26 попадения и 12 асистенции, но също напуска. Това ще направи и крайният бранител Деян Лозев, който натрупа 140 мача за кърджалии в два отделни периода, разделени от престои в Левски и ЦСКА 1948.

От отбора си тръгват още Христо Митев, Илия Юруков, Принс Окезие и Станислав Дюлгеров. Така общият брой изиграни мачове на напускащите достигна 625, а вкараните голове - 38.  "Двама от тях - Лъчезар Котев и Ел Мами Тетах, които играха като преотстъпени, се връщат в техните клубове. На Иван Коконов, Деян Лозев, Христо Митев, Илия Юруков, Принс Окезие и Станислав Дюлгеров договорите изтекоха и няма да бъдат подновени", съобщават от клуба.

"Ръководството на ПФК Арда изказва огромна благодарност към всички футболисти, които през годините носеха фланелката на отбора. Благодарим Ви за незабравимите моменти и Ви пожелаваме успех в кариерите".

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX