0

Ботев Пловдив допусна трета поредна загуба от началото на сезона, след като отстъпи у дома на Арда с 0:2 в двубой от третия кръг на Първа лига. 

Гостите от Кърджали поведоха в резултата в 36-ата минута, когато хубав диагонален пас на Светослав Ковачев намери Иван Тилев и той прати топката в мрежата с удар по земята. 

В 54-ата минута топката стигна до Ласана Н'диайе след центриране от пряк свободен удар и нападателят порази вратата на Георги Аргилашки за втори път. 

Арда изигра нов силен мач, в който се представи много добре в защита и се възползва от грешките на противника си, за да успее да отбележи. 

Ботев Пловдив, от своя страна, не показа нищо от играта срещу АПОЕЛ (Никозия) в сряда. „Канарчетата“ създадоха съвсем малко в предни позиции, докато в отбрана не се представиха никак добре и допуснаха на два пъти кърджалийците да преминат отбраната им и да вкарат.

Ботев (Пд) - Арда 0:2. Снимки: start-photo.bg
Арда Ботев Пд Арда Ботев Пд Арда Ботев Пд
12

С тази победа тимът на Александър Тунчев се изкачи на третото място във временното класиране с 6 точки. В същото време Ботев все още няма точка в актива си и е твърдо на последното, 16-о място.

Двубоят бе изгледан от трибуните от новия селекционер на България Младен Кръстаич и от звездата на „канарчетата“ Тодор Неделеч, който се възстановява от травмата и операцията в главата след катастрофата на „трикольорите“ в Грузия.