0

Л егендата на ЦСКА Аспарух Никодимов не скри, че е останал доволен от видяното в Стара Загора вчера и победата на „червените“ над Берое с 4:1.

„Естествено, че съм доволен от победата на ЦСКА. Второто полувреме беше най-хубавото на отбора от вероятно вече три или четири години, казва легендата пред вестник „Мач Телеграф“. - През първото нищо особено не показаха и двата отбора. Но през втората част определено излязоха и си свършиха работата. Останах доволен от това, което видях. ЦСКА успя да ме зарадва. Както мен, така и публиката, която беше на стадиона и ги подкрепяше върло до края на мача. Играха нападателно, а това е стила на ЦСКА.

През първото полувреме, като че ли двата клуба се разузнаваха, но това е нормално. И двата отбора не са в най-добрата си форма, защото сега започва сезона. В първия мач винаги е 50-50 процента шансът да се поздравиш с трите точки. „Червените“ се вдигнаха през второто полувреме и взеха заслужено победата. Саша Илич направи правилните смени, а и в точния момент. В средата халфовете преди смените бяха бавни.

Жеферсон и Вион са тромави и трудно работят с топката. След тройната смяна около 60-ата минута се видя разликата, която постави на колене Берое. През второто полувреме показаха шампионски манталитет. Но няма какво да се заблуждаваме. Най-важните ни мачове ще са срещу Лудогорец и дербитата с Левски. Следя и другите отбори, но не са на това ниво. ЦСКА има състав, който да се пребори с Лудогорец“, заяви той.

„Психиката на играчите не винаги е на възможно най-високото ниво. В Разград се играе по един начин, а в Стара Загора - по съвсем различен. Всичко си зависи от футболистите. Попадението на Берое беше след вратарска грешка. Това ги събуди и се вдигнаха. А в България, когато вдигнеш малко оборотите, всичко си идва на мястото. Да играем нападателно. Излизали сме с такъв стил срещу големите западни отбори и сме побеждавали. Дано да се оправи и стадион „Българска армия“, защото ето, че феновете са зад момчетата.

Предполагам, че подкрепата към играчите ще е същата и на „Армията“, а това дава импулс на играчите. Публиката в Стара Загора полудя от радост. Трябва футболистите да вдигат нивото след всеки мач, а не да разочароват феновете“, завърши Паро.