0

Б отев (Враца) поднесе изненадата в първия мач от 19-ия кръг на Първа лига, след като удари с 4:2 Локомотив (Пд) на „Лаута“.
„Черно-белите“ бяха абсолютен фаворит преди двубоя, но футболистите на Даниел Моралес направиха най-доброто си представяне през есенния сезон и заслужено стигнаха до трите точки. Над всички в мача бе нападателят на гостите Дориан Бабунски, който се отличи с два гола. Националът на Северна Македония първо откри резултата от дузпа, а в началото на второто полувреме вкара така важното попадение за 3:1. 
Така Бабунски има вече 10 гола от началото на първенството, с които е на второ място в листата на стрелците след Пиерос Сотириу. 

За врачани се разписаха още Юлиян Ненов и Илия Миланов. Точни за „смърфовете“ пък бяха капитанът Димитър Илиев и голмайсторът Георги Минчев. В края Лукас Салинас нямаше шанс да намали резултата, сред като ударът му от дистанция нацели гредата. 

Това беше последен мач за двата отбора за годината. С втората си поредна победа в първенството Ботев събра 19 точки и се измъкна от плейофната четворка, която ще определи изпадащите отбори. Локо пък остана в подножието на топ 6.

Преди началото на мача Димитър Илиев бе награден за Футболист №1 на Локомотив (Пловдив) и за най-красив гол за 2021 година.

 Преди началото на мача Димитър Илиев бе награден за Футболист №1 на Локомотив (Пловдив) и за най-красив гол за 2021 година.
БТА