0

Г оляма бомба хвърли Димитър Бербатов на пресконференцията си. Голмайстор номер 1 на националния отбор замеси и прокуратурата в битката си с Борислав Михайлов за президент на БФС.

"До екипа ми достигна информация, че е образувано досъдебно производство през 2019 година за манипулирине на футболни срещи. В разработката са използвани СРС-а. Прозиводството се води за организирана престъпна група. Ние като част от футболната общественост молим всички държавни институции да обърнат внимание на това производство", обяви той.

"Призовавам Борислав Михайлов и хората от Изпълкома да си подадат оставките. Ако някой от футболната общественост иска да каже защо трябва да останат, да излезе и да го каже. На базата на тези факти, които казах, искаме оставката на ръководителите на БФС", продължи още Бербатов.

"Всичко това ни води до мача с Грузия онзи ден, за съжаление. Да, имали сме и такива мачове, но сега позорът е още по-голям. Няма как да се нахвърляш върху собствените си играчи и да хвърляш вината върху тях. Мога да си позволя да го кажа, защото съм бил на мястото на тези играчи. Разбира се, играчите носят своята отговорност, но да излизаш да плюеш и да хвърляш вината директно върху тях без ти да поемаш отговорност. Един път - те избират треньорите. За 16 години да не си допуснал една грешка, това е абсурдно. Когато вече 16 години няма обучение на кадри, треньори, футболисти - ето това е резултатът", скочи Митко.

По-рано се появиха информации, че се води разследване главно за мачовете на един отбор - Септември от Симитли който изпадна в Трета лига.