0

С амият Димитър Бербатов, който е близък приятел и някогашен съотборник на Александър Томаш, се насади с главна роля в драмата с преминаването му от Спартак Варна в родния им клуб ЦСКА.

Това довериха за „Телеграф” няколко независими източника, станали свидетели на драматичните събитие в последните 48 часа по оста между Панчарево и култовия стадион в морската столица „Коритото”.

Бербо прави всичко възможно да съдейства с името и авторитета си при разрешаването на все по-заплитащия се казус по треньорската сапунка. Той е разговарял няколко пъти с президента на Спартак Варна Павлин Николов, който побесня, след като Томаш обяви пред феновете и играчите, че си бие камшика, за да изпълни мечтата на живота си да води ЦСКА.

Оказва се обаче, че има грандиозен проблем това да стане, като причината не е в неустойката от 240 000 лв., която „армейците” са декларирали, че ще платят на боса на Спартак Варна. Според информационна агенция БЛИЦ неразборията е свързана с договорите на помощниците на Томаш – Константин Мирчев, Тодор Кючуков и Христо Колев-Бащата, които той иска с него в ЦСКА. Тримата обаче нямат освобождаващи клаузи в контрактите.  Така, за да си тръгнат от Спартак Варна, те трябва да пуснат предизвестие. При положение, че договорите им с клуба са безсрочни, предизвестието е едномесечно. Но ако e със срок, е цели 3 месеца. Лошата новина за Мирчев, Кючуков и Бащата е, че техните договори са именно срочни, уточнява БЛИЦ.

В тази връзка са и совалките на Бербо, който изгледа мача между Спартак Варна и ЦСКА (3:0) от ложата на "Коритото" в компанията на техническия директор на "армейците" Михаил Александров.