0

Б ерое стартира сезона с домакински успех над Ботев (Враца). Заралии се наложиха с 2:1 в последния мач от първи кръг на Първа лига, след като постигнаха пълен обрат под Аязмото. 

Жан Пиер Да Силва откри резултата за врачани още в 9-ата минута, а в средата на полувремето Стив Траоре (21) възстанови равенството. 

Четвърт час преди края на редовното време появилият се от резервната скамейка Меси Назер фаулира Тунгара в собственото си наказателно поле, а главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка, което за мнозина бе пресилено. Именно Абубакар Тунгара се нагърби с изпълнението на дузпата и реализира победното попадение в 77-ата минута.

По този начин Петър Хубчев продължава да е без загуба начело на Берое на старта на шампионата, откакто за първи път в кариерата си пое тима през сезон 2012/2013 година. 

Опитният наставник на старозагорци гласува доверие на голяма част от новите попълнения, а под рамката на вратата застана завърналият се в отбора Иван Караджов.

Двубоят бе официален дебют за новия наставник на врачани Росен Кирилов, а като титуляр за гостите започна Даниел Генов, изправяйки се срещу бившия си тим.