0

Б ерое се наложи в Стара Загора над Славия с 2:1 в мач от 17-ия кръг на Първа лига. В 34-та мин. Мартин Камбуров отбеляза своя гол №256 в родния елит за 1:0, а в 61-ата минута Питър Макрилос изравни 1:1.

Девет минути по-късно Абубакар Тунгара отново върна аванса на старозагорци с гол, който се оказа победен.

Десетина минути преди края Славия остана с човек по-малко, след като Ертан Томбак влезе грубо в краката на съперник и след преглед с ВАР видя червения картон.

Гостите започнаха значително по-уверено мача и удар на Кемело Нгуена мина покрай вратата на домакините. Стигна се до 34-ата минута, когато Омар Камара подаде в наказателното поле за Мартин Камбуров, който финтира защитата на столичани и с левия крак се разписа за 256-и път в своя мач номер 454 в елита.

Малко преди края на първата част отново Камбуров беше оставен на стрелкова позиция, но стреля слабо и Светослав Вуцов хвана топката.

През втората част имаше поделено надмощие и в 61-ата минута Тони Тасев изведе влезлия като резерва Питър Макрилос, който със силен удар изравни резултата.

След 9 мин. Кийлън Лебон подаде добре за Абубакар Тунгара, той нахлу в наказателното поле, стреля технично и топката се оплете в мрежата след рикошет в гредата за 2:1.

В 82-ата минута Ертан Томбак от Славия получи червен картон след грубо нарушение срещу Александър Василев и консултация на съдията Георги Иванов с ВАР.

След тази победа Берое има актив от 24 точки на шесто място, докато Славия е на пета позиция с три точки повече.

Реакциите на треньорите:

Петър Колев (старши треньор на Берое): "Ключовото беше това, че играчите положиха максимални усилия. Успяхме да бъдем по-активни и да създадем повече ситуации, но отново след един удар в нашата врата получихме гол. Това се получава изключително често. Ако играчите не бяха останали психически стабилни, щяхме да загубим точки и в този мач. Радвам се все пак за отговора, който се получи и им благодаря. В няколко от гостуванията ни загубихме точки от съвсем различни фактори от игровия.
Възхитен съм от Мартин Камбуров. Изключителен лидер, който трудно ще заменим."

Златомир Загорчич (старши треньор на Славия): "Трябваше да играем доста по-добре. Върнахме се в резултата, но получихме гол от ситуация, която знаехме. Падна ни концентрацията. Берое заслужи тази победа. Бяхме близо до точката, но не успяхме. Падна ни концентрацията в някои ситуации. Допуснахме фатална грешка и ни вкараха второ попадение. Питър Макрилос е добър футболист и се надявам да навлиза в още по-добра форма. Имаме нужда от нападател, но Жуниор Мапуку е добър футболист и му трябва повече време. Физически не е добре. Чух скандиранията по негов адрес. Не мога да разбера хората, които го правят. Искаме да спечелим мачовете, но някой път не се получават нещата. Говорим си с футболистите и тренираме добре. Надявам се, че следващия път ще спечелим трите точки."

Първа лига, 17-ти кръг:

Берое – Славия 2:1

голмайстори: 1:0 Мартин Камбуров 33, 1:1 Питър Макрилос 61, 2:1 Абубакар Тунгара 71
червен картон: Ертан Томбак (Славия) 82
жълти картони: Омар Сако, Джонатан Перейра (Берое), Eртан Томбак (Славия)
главен съдия: Георги Иванов
стадион "Берое", Стара Загора

Съставите:

Берое: Генадий Ганев, Омар Сако, Александър Цветков, Реян Даскалов, Александър Василев, Стив Фуртадо, Кийлън Лебон (90-Даниел Генов), Абубакар Тунгара (90-Джунейт Али), Джонатан Перейра (90-Симеон Мечев), Омар Камара (85-Илиян Стефанов), Мартин Камбуров (85-Алиун Фал)

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Емил Виячки, Андреа Христов, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Кемело Нгуена (70-Ерол Дост), Дарко Тасевски (52-Питър Макрилос), Радослав Кирилов (90-Кристиян Добрев), Тони Тасев (70-Жуниор Мапуку), Емил Стоев (90-Людовик Соарес).