0

Б ерое обяви второто си ново попълнение за деня. Това е бившият полузащитник на Левски - Давиде Мариани. Той идва като свободен агент, след като беше част от няколко отбора в Обединените арабски емирства. По-рано бе представен и новият централен защитник на старозагорци - Амит Битон, който има израелско и португалско поданство. 

В специализирания сайт „Трансфермаркт“ роденият в Швейцария Давиде Мариани, който има и италиански паспорт, е оценен в момента на 1,5 милиона евро. Той се представлява от FPA Fairplay Agency, агенция, която ръководи кариерата и на бившия играч на Левски Паулиньо.

Давиде Мариани приключи с Шабаб на 1 юли 2021 г., оттогава няма отбор.

Ето какво написаха от Берое:

Днес Берое официално се сдоби и с четвърто ново попълнение. Своят договор с клуба подписа халфът Давиде Мариани, който е привлечен като свободен агент. За последно той е носил екипа на Итихад (Калба, ОАЕ). Днес Мариани ще направи първа тренировка с новите си съотборници.

Всички от ПФК Берое пожелават на Мариани много победи и успехи с екипа на отбора!

Давиде Мариани е на 30 г. Роден е в Цюрих, Швейцария. Играе като полузащитник. Мариани е юноша на Цюрих и започва своята кариера именно в този отбор. Освен това е играл за швейцарските Шафхаузен и Лугано. През сезон 2018/19 г. е привлечен в Левски (София), където в 39 срещи има 15 попадения. През 2019 г. е продаден на Шабаб Ал Ахли (Дубай, ОАЕ), а миналия сезон е бил преотстъпен на Итихад.