0

Б ерое победи с 2:0 у дома новака в елита Крумовград в последен мач от четвъртия кръг от футболния шампионат.

Домакините започнаха по-активно срещата и в 12-ата минута взеха аванс. Вини Трибуле овладя топката след грешка на Матей Шивич и я изпрати в мрежата зад Янко Георгиев. 

Гостуващият отбор имаше превъзходство във владеенето на топката в следващите минути, но не успя да застраши сериозно вратата на "зелените".

В 36-ата минута на двубоя Франческо Селесте центрира в наказателното поле към Майк Севайос, но удар му с глава не намери целта. 

Три минути преди почивката Вини Трибуле шутира в гредата, след като отне топката от защитата на Крумовград. Съвсем малко след това главният съдия Георги Давидов отиде лично да преразгледа ситуацията дали Патрик Луан е играл с ръка преди пропуска на Трибуле и реши да отсъди дузпа.

В последната минута на първата полувреме Франческо Селесте застана зад топката, но Янко Георгиев отрази удара му от бялата точка. Последва ъглов удар, а топката беше центрирана в наказателното поле, Севайос я свали към Трибуле, който стреля с глава, а Александър Колев си вкара автогол за 2:0.

Втората част започна в доста по-бавно темпо, като опасностите пред двете врати липсваха. 

Четвърт час преди края на редовното време Родриго Ачинели се отличи с двойно спасяване. Вратарят на Берое отрази последователни удари на Александър Колев и Димитър Тонев.

До края старозагорци пропуснаха да реализират още голове, пише БТА.

Берое има 9 точки, на трето място във временното класиран, докато Крумовград е само с 3 точки след победа срещу шампиона Лудогорец в първия кръг.