0

Г розен момент в българския футбол! Съдии са били нападнати по време на мач от т. нар. Пиринска Бундеслига. Срещата от 5-ия кръг на „А“ областна група (четвърта дивизия) – Благоевград, подгрупа „Места“, между Места Хаджидимово и Блатска, е прекратена при резултат 9:1, след като гостите нападат реферите. Ето какво пишат от Места:

„Места Хаджидимово победи с 9:1 Блатска в среща от 5-ия кръг на А ОГ Благоевград – Зона Места. Мачът започна с натиск на Блатска на прекрасния терен и хубаво време в Хаджидимово. В 24’ Осиковски навърза двама от защитниците, при което единия го събори и съдията отсъди дузпа, която доведе до протест от страна на гостите и съответно червен картон. От бялата точка Благой Пасков беше безкомпромисен. В 31-вата  неразчетено излизане на Харизанов доведе до изравняване на резултата за Блатска. Само четири минути по-късно Пирпирев с топовен шут от 28 метра препарира вратаря на гостите за 2:1, така завърши и първото полувреме.

Второто започна малко трудно за Места, но с течение на времето нещата си дойдоха на мястото и започна канонада от голове във вратата на Блатска. Прекрасна комбинация от ляво между Осиковски и Джугданов за 3:1. През второто полувреме в игра влезе дежурният голмайстор Стефан Терзиев, който добави четири попадения само за 12 минути. Разписаха се още Осиковски и отново Пасков.

В самия край на мача гостите, явно недоволни от развитието на резултата, така да се каже на нашенски, “яхнаха” съдийската бригада. Последваха удари, бутаници, въобще грозна картинка, наложи се намеса от дежурните полицаи. Главният съдия прекрати мача и в протокола резултатът ще бъде записан 12:1 с три допълнителни служебни попадения“.

От Места публикуват и снимка на изкъртената врата на съблекалнята за гости в Хаджидимово:

„Призоваваме отборът на Блатска, ако не могат да понасят загубите, да не се занимават с футбол. Поеха 9 гола след десетки закани, че ще ни “смачкат”, гарнирани с червен картон, разправии със съдийската бригада, прекратен мач… и за капак счупена врата на съблекалнята…. “БРАВО”!“