0

Б ирсент Карагарен много добре знае какво е да вдигнеш Купата на България. Правил го е вече два пъти с екипа на Локо Пд. Утре на него му предстои нов финал, само че с екипа на ЦСКА 1948 срещу шампиона Лудогорец. В часовете преди големия мач Карагарен се съгласи да даде интервю за „Мач Телеграф“. Ето какво каза футболистът, вкарал най-много голове срещу Лудогорец от всички настоящи в елита.

- Какви са ти очакванията за финала за Купата на България?

- Силно се надявам да вдигнем трофея. Всички сме наясно, че това ще бъде много трудно. Изправяме се срещу най-добрия отбор в България. Това е финал и шансовете мога да кажа, че са 50 на 50. 

- Ти имаш опит във финалите за този трофей. Това ще ти бъде ли от полза?

- Със сигурност. Да, изиграл съм два такива финала и за щастие и в двата бях част от печелившия отбор. Силно се надявам и в третият ми финал да е така! 

- Намирате се в една неприятна серия от 6 поредни мача без победа във всички турнири. Това повлиява ли ви по някакъв начин?

- Не е приятна тази серия от мачове без успех. Всички сме наясно, че имаме един изключителен състав с много класни футболисти. Затова сме един отбор, за да работим заедно и да се вдигнем заедно. Моментът е много подходящ и точно сега трябва да се вдигнем и да победим. По-подходящ момент от този през сезона няма. Сега трябва да се случи. Можем да сложим точка на тази неприятна серия точно сега и ще се радвам това да се случи. Всички вярваме, че това ще стане.

- Настроението в отбора как е?

- Всичко е напълно нормално. Преследваме целите си през този сезон. Всичко е в нашите ръце. Предстои ни финал за Купата, а освен това гоним и третото място в първенството. Това се изискваше от нас. Всеки вярва, че можем да постигнем целите, които клубът си беше поставил. 

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"