0

 

Бившият треньор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща между двата тима. Той е на мнение, че и двата отбора са вдигнали оборотите след зимната пауза и има чудесни предпоставки за хубав мач. „Има поводи да се надяваме, че Левски и Лудогорец ще направят един хубав двубой. И двата отбора играят добър и атакуващ футбол, а това се харесва на хората.

И двата отбора влизат в това дерби след доста трудни мачове и важни победи. Имаха достатъчно време да възстановят силите. Отборите в България вече трябва да са свикнали на малко по-сгъстен цикъл. Мисля, че след зимната пауза и двата отбора вдигнаха нивото си. Левски преживя трудностите, които имаше в края на есента. Сега вървят добре и се стабилизираха. Въпреки напускането на основни играчи, най-вече Уелтън, бих казал, че това не им се отрази игрово.

Лудогорец през пролетта винаги вдига оборотите. Особено след като приключат с ангажиментите в европейските клубни турнири. Концентрират се в шампионата. Винаги може да станем свидетели на изненада и някой друг да стане шампион, но това трудно може да се случи. Вижда се, че Лудогорец имат най-качествен състав, а освен това има и дълбочина. При тях не се чувства липсата на даден футболист, а при другите отбори не е така. Нямат тази широчина и излизането на основни състезатели се отразява на представянето“, започна той.

„Твърде рано е да се правят заключения за представянето на новите играчи на Левски.  Трябва да мине още време и ще видим. Липсата на Уелтън, Роналдо, Петрис, Краев  и Дарлан не се усеща. Това е най-интересното. Имаше притеснения, че това може да се отрази, но според мен не стоят по този начин нещата. Поне до този момент. Концентрацията в предстоящата среща ще е едно от ключовите неща за изхода на мача. Във всеки един момент може нещо да се случи, ако не си концентриран. И двата отбора имат силни играчи в нападение, които могат да направят разликата. Много зависи как ще подходят двата отбора. Ще бъде интересно. Надявам се да стане хубав двубой и по-добрият да победи. Обикновено мачовете между Лудогорец и Левски са винаги интригуващи и е имало заряд. Дано феновете и на двата отбора да напълнят стадиона и да има една приятна атмосфера“, завърши Стоев. 
ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ