0

Б ФС има нов директор на направлението „Първенства и турнири“ - това е Валентин Чакъров, който е издигнат от председателското място на ЗС на БФС-София, съобщи Gong.bg. Новата длъжност на Чакъров му дава ранг на зам. изпълнителен директор на футболната централа. 

В новата си роля Чакъров ще отговаря за работата не само на Зоналните и Областните съвети, но и на спортно-техническия и новосформирания трансферен отдел на федерацията.

Преди няколко дни БФС обяви, че легендата на Левски - Георги Иванов, поема поста на технически директор. 

"Очевидно е, че федерацията (БФС) претърпява сериозна трансформация по лична инициатива на президента Борислав Михайлов, като УЕФА има участие във всички процеси. Промените касаят не само централната администрация, но и структурите по места", заяви Чакъров.

Той взе отношение и по скорошните нападки от страна на екипа на Димитър Бербатов към ръководителите на зоналните и областните съвети.

"Като дългогодишен председател на ЗС София мога да гарантирам, че всички мои колеги работят само и единствено за доброто на клубовете в съответните региони. Това включва не само организационна и материална помощ, но и защитаване на интересите на клубовете пред местните власти.

Работата на тези хора често остава в сянка, но те са онези, които реално движат футбола по места. Имено затова смятам, че вместо критики, те заслужават похвала и уважение", каза още той.

"Смятам да продължа да продължа да помагам и да решавам проблемите на клубовете по места и да защитавам техните интереси спрямо високите стандарти, които сам винаги съм си поставял", допълни новият директор.