0

"Срам! С моя приятел Орбан… Те се шегуваха вече с нас, че в България, след като свърши мандатът на моето правителство, дори туристическа ваканция на семейство не може да се организира, камо ли футболен мач", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод неразбориите около мача с Унгария.

"Доста смешно звучи. Този срам, искам да кажа, че футболът и спортните състезания са направени, още олимпиадите от римско време, за публиката. Да, тя затова отива там, затова е направено - да си изпуснат емоциите", продължи Борисов. 

"Едните крещят, други - викат, радват се, псуват. Всичко това се прави на стадиона. Затова усещането да ходиш на стадиона и да гледаш по телевизията е различно. Всички държави изпадат в кризи, футболни имам предвид, с по-слаби или по-силни футболисти, поколения трябва да се съберат. Това може да се прости. Паднали са, ядосваме се… Но да лишиш от публика с някакви мотиви - това вече е недопустимо", отсече той.

"Затова казах, че е срам. И след това да тръгнеш по градовете да търсиш стадион, за да заложиш новите кметове да поемат целия този риск, също не е правилно. Казах и на кмета на Пловдив, и на кмета на Кърджали, че не може да има състезание без публика”, допълва лидерът на ГЕРБ.