0

 

Ако обединят усилия, "жълто-черните" могат да са реален конкурент на "орлите", сигурен е той

Борислав Димитров е сред големите любимци на привържениците на Ботев Пловдив от близкото минало. Той е сигурен, че „жълто-черните“ имат бляскаво бъдеще, ако битката за власт в клуба приключи и усилията на всички, които обичат отбора, се обединят. От „Мач Телеграф“ се свързахме с бившия нападател, с когото да си поговорим за сезона на Ботев, както и за скандалите около клуба в последните месеци.

- Г-н Димитров, как виждате началото на пролетния полусезон за Ботев? Победа, равенство и загуба в първите три мача.


- Тръгнаха колебливо. Надявам се, че с всеки изминал мач ще започнат да играят все по-добре, а в крайна сметка ще стигнат пика в мачовете с ЦСКА за Купата, защото това ще са мачовете на сезона за Ботев Пловдив.

- Отборът дели 7-то място с Крумовград, но е близо и до 6-ата позиция. Трябва ли Ботев да гони класиране в Топ 6 или за клуба ще е по-добре да търси 7-та позиция, откъдето да опита класиране в Европа през бараж?
- Ботев Пловдив е отбор, който трябва да се бори за възможно най-предно класиране. Място в шестицата гарантира мачове с топ отборите на България, добра посещаемост, а самите двубои ще позволят на тима да премери сили с най-добрите и да види, докъде са му възможностите. Това от своя страна ще помогне много по-добре да се направи една равносметка за следващия сезон къде и какво куца, къде трябва да се оптимимизират нещата, за да може догодина Ботев да бъде конкурентноспособен, да има много по-високи цели и да се бори за призовите места.

- Следващите три мача за първенство са с Лудогорец, ЦСКА и Черно море. Тези срещи ли ще помогнат на „канарчетата“ да „сверят часовника“?
- Тези мачове плюс евентуално влизане в Топ 6 ще покажат реално какво е нивото и какви са възможностите на този състав. Тимът има силен спонсор, уникално спортно съоръжение, база, школа. Има всички условия да атакува призовите места, а ако се направи правилна преценка на ситуацията, смятам, че Ботев трябва да бъде един от трите най-добри отбора в Първа лига през следващата година.

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX