0

Б отев Враца измъкна точка от Берое в сетния миг в първия мач от 25-ия кръг на Първа лига. Срещата завърши 2:2. Попаденията за заралии бяха дело на Жорди Говеа и Джани Политино, докато за врачани точни бяха Браян Переа и Даниел Генов, който отбеляза изравнителния гол в 94-ата минута.

Първата интересна ситуация дойде в 10-ата минута, когато крайният бранител на гостите Мартин Ачков отправи удар от далечна дистанция, но топката прелетя далеч от целта.

В 17-ата минута футболистите на Хосе Луис Ачиари откриха резултата. Франциско Сагардия комбинира добре с капитана на тима Жорди Говеа, който не стреля много силно с десния крак, но Федерико Рубио не се намеси на ниво и топката попадна в целта.

В 22-ата минута Себастиян Вия показа техника, справяйки се с двама бранители, след което шутира с левия крак, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб.

В 53-ата минута Себастиян Вия центрира в наказателното поле към Франциско Сагардия, който отклони топката, която обаче се отби в страничния стълб.

В 59-ата минута звездата на гостите Браян Переа изравни резултата. Нападателят се разписа с глава след центриране от корнер.

Малко по-късно Даниел Генов шутира с десния крак от границата на наказателното поле, но топката прелетя много над горната греда.

В 73-ата минута Вини Трибуле изведе Себастиян Вия, а той не показа никакъв егоизъм и подаде към Франсиско Политино, който без проблеми вкара в празната врата. След намесата на ВАР голът бе признат.

В 94-ата минута след огромно разбъркване Даниел Генов се оказа най-съобразителен и довкара топката, за да изравни резултата.

Още в следващата атака врачани бяха близо и до победата, след като Спас Георгиев засече центриране от левия фланг, но ударът му с глава бе майсторски отразен от Артур Мота. Това бе и последната интересна ситуация в двубоя.

С точката Берое остава 11-и с 29 точки. Ботев Враца пък е предпоследен в класирането с актив от 14 точки.