0

Т очно 19 години след първата и единствена титла на Локо Пд „смърфовете“ отново имаха поводи за празнуване. Те победиха Левски с 1:0 и си гарантираха място в Топ 6. Героите за „черно-белите“ бяха двама – голмайсторът Джовани, който се намира в чудесна форма, както и вратарят Динко Хоркаш, направил ключови спасявания преди да напусне терена с контузия.

Треньорът на домакините Александър Томаш не можеше да разчита наказания Пиер Зебли, а контузен все още е Петър Витанов.

Много интересно беше и в състава на Левски. Там Елин Топузаков не можеше да използва наказаните Филип Кръстев и Андриан Краев. Вместо тях излязоха Асен Чандъров, а Ивелин Попов бе върнат позиция назад. Като плеймейкър пък излезе Марин Петков.

В първите минути интересни голови положения нямаше. Веднъж пред Ерик Сорга се откри добра възможност, но опитът му за ножичен удар не бе успешен.

В 17-ата минута срещата бе прекъсната. Причината – на фен на Локо Пд, настанен в трибуна „Бесика“, му прилоша и бе откаран с линейка в най-близката болница. Носилката бе качена по стълбите с помощта на лекари, полицаи и фенове. По последна информация фенът е получил инсулт, но добрата новина е, че се е върнал в съзнание в болницата.

В заключителните минути на първата част отборът на Елин Топузаков се активизира. Първо в 42-ата минута „сините“ направиха страхотна контраатака чрез Уелтън. Той стигна до наказателното поле и отправи удар, спасен от Хоркаш, топката отново се озова в Уелтън, но този път Мартин Паскалев изби в корнер. При нова контраатака пред Ивелин Попов се откри добра възможност за изстрел, но той бе слаб и блокиран от Сегура. В продължението на първото полувреме и Уелтън пробва своя късмет, но право в ръцете на Хоркаш.

Левски започна много мощно втората част и топката влезе в мрежата на Локо Пд. Рикардиньо получи пас от Марин Петков и веднага намери Роналдо. С огромна доза късмет и неточни отигравания на Сегура, Хоркаш и Трупе, някак си бразилецът мушна топката във вратата. Попадението обаче бе отменено заради засада на Рикардиньо.
След час игра Локо Пд поведе. Димитър Илиев пробва удар, топката се отби в защитник на Левски и се озова в непокрития Джовани. Бразилецът много майсторски насочи топката в мрежата на Пламен Андреев, който пусна първо попадение от 19 февруари – при 1:1 с Пирин в Благоевград.

Веднага след попадението Левски тръгна смело напред. Много добро отиграване направи влезлият като резерва Илиян Стефанов, но Динко Хоркаш блесна със спасяване. В 65-ата минута хърватинът отново отчая „сините“, този път след удар от трудна позиция на Рикардиньо.

В 74-ата минута Александър Томаш получи лоша новина. Подобно на мача със Славия Динко Хоркаш получи контузия и бе заменен от Илко Пиргов.

В 90-ата минута нервите взеха връх и Джовани заслужаваше да бъде изгонен. Той финтира Жереми Петрис, но французинът спечели единоборството. Бесен от случилото се бразилецът опита да ритне Джовани. В крайна сметка той не получи нищо, а Петрис – жълт картон.