0

Ц СКА започва тръжни процедури за разрушителни дейности на стария стадион "Българска армия", както и избор на строител за новото съоръжение, съобщиха от клуба. Последното домакинство на старото съоръжение ще бъде срещу Лудогорец на 10 декември. Очаква се строителните работи да продължат година и половина, през това време отборът ще домакинства на ст. "Васил Левски".

Ето изявлението на "червените":
"Уважаеми привърженици, 
 
С нестихващо вълнение бихме искали да съобщим, че предприемаме следващите стъпки по пътя към голямата ни мечта. 
 
Какво предстои? 

В спешен порядък започваме тръжни процедури за разрушителни дейности на стария стадион, както и избор на строител за новото съоръжение. 

Няма да губим и минута без работа по проекта. Тези процедури обаче отнемат време, затова и най-доброто решение е отборът да доиграе полусезона на „Българска армия“, а в паузата съоръжението да бъде затворено и подготвено за безопасния му демонтаж.
 
И така отговорът на въпроса, който вълнува всички ви - последният мач на построения през 1976 г. стадион „Българска армия“ ще бъде домакинството на „Лудогорец“ на 10.12.23 г. 

Ще отбележим това паметно събитие подобаващо. Очакват ви активности и изненади. Подробности ще бъдат дадени с наближаване на датата“, пишат от клуба в Борисовата градина.

За мача с Лудогорец се пускат от днес онлайн  специални билети за последния мач на “Българска армия”. Закупилите ги могат да си ги получат от касите на стадиона от 8 декември.

„ Е, „армейци“, преборихме се! ЦСКА ще има свой собствен модерен стадион! Заповядайте заедно да затворим завинаги вратите на 56-годишния стадион“, завършва съобщението в сайта.

Източник: БТА